Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

vauhtipyörän hurina

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • vauhtipyörän hurina

    ei nyt löytynyt ihan iskevää ketjua mutta kysytään täältä: eli kyseessä profiilin mukainen vekotin ja vaihdetta vaihtaessa kuuluu "hurina" joka kytkimen nostaessa poistuu.

    ääni on siis ihan "terveen kuuloinen" mutta ei oo tullut muissa autoissa vastaan eikä oikeen varmaan diagnoosia ole tullut että kuuluuko se vain vauhtipyörän toimintaan? (oletettavasti).

    onko tuo 1.8t kytkimen/vauhtipyörän (auto lastutettu mutta tuskin tähän liittyy tai muuta osaakaan vaihdettu tietääkseni) normaali saundi vai jonkun trimmatumman laatikon ominaisuus, vai kieliikö jostain tulevasta tuhosta? auto ollut mulla kohta 1,5v joten kaipa se olis jo kilahtanut tai mennyt huonompaan suuntaan jos olisi jotain hälyyttävää...

    ralliautoista kuuluu kyllä samantapainen ujellus mutta pikkusen kirpeänpänä :D

    #2
    Kuuluuko se silloin kun painat kytkintä? Jos kuuluu, niin voisin veikata painelaakeria.

    Tuntuuko kytkinpolkimessa mitään värinää kun painat sitä kevyesti?

    Comment


    • #3
      joo siis muuten ei kuulu mutta nimenomaan vaihdetta vaihtaessa kun kytkimen tuuppaa pohjaan. tosin nyt ei tule mieleen mitä sanoo jos vaan kytkimen painaa mutta jättää vaihteen laittamatta,kaiketi samaa...

      kytkimessä ei mielestäni tunnu olevan mitään vikaa ja hyvin pelaa muuten, tuli vaan mieleen että tosiaan onko tuo jokin sivuääni mikä ei kuulu asiaan vai onko joku kytkin+vauhtipyöräsetti sellanen että kuuluukin vähän hurahtaa vaihtaessa =O (ja ääni hiipuu heti pois)

      Edit: täsmennetääs vielä sen verran että en todellakaan ole varma tuleeko ääni vauhtipyörästä vai mistä, saman oloinen saundi kuin vanhemman 3 bemarin suoran kutosen kiihdytys, ikään kuin videonauhurin pikakelaus (vai oliko mun VHSsäkin laakerivikaa aikoinaan) :D
      Viimeksi muokannut late77; 20.4.2010, 17:50. Perustelu: lisäys

      Comment


        #4
        Painelaakerille, näin netin välityksellä, ääni täskin suunnasta.
        Perjaatteessa ei hätää kun kerran rahisee mutta se saattaa mennä äkkiä palasiksi jonka jälkeen on taas hieman enemmän korjattavaa.
        Eli käytännössä, joku joka osaa ja tietää vahvistamaan painelaakeri teoria ja sen jälkeen soittoa korjaamolle.. Tai vahvistamisen sijaan sanomaan että vika onkin paikassa X.

        Comment


        • #5
          jaha, tattista infosta =) eli tota ääntä ei pitäisi siis kuulua normaalisti? tai minkäänlaista yleensäkään? ei se rahise,vaan semmonen hurahdus jota ei viaksi välttämättä hoksaa,mutta jollei kerran muilla mitään ääntä synny niin sittehän siellä jokin kummittelee.

          Comment


            #6
            Ei pitäisi kuulua mitään ääntä.

            Comment


            • #7
              Painelaakerihan se on mutta ei mun mielestä mitään hätää,niin kauvan kun se vinkuu eikä rahise.

              Comment


                #8
                Sinänsä ihan hyvä teoria tuo "kun vinkuu niin ei hätää", mutta kun se vinkuminen pahimmassa tapauksessa loppuu sitten ruuhka aikaan keskustassa ja tilalle rahina, jolloinka rupee "ehkä" ketuttamaan.

                Comment


                • #9
                  okei että painelaakeri. se kevyesti hurahtaa jos painaa kytkin pohjassa kaasua kierrosten mukaan, ei siis epäterveellisen kuuloinen mutta sen kyllä huomaa vaihdetta vaihtaessa.ollut kohta 1,5v eikä ole miksikään muuttunut joten en viitti järjestää tähän hätään mitään kytkinremppoja, katellaan jos ääni alkaa kuullostaa raastavalta tms.

                  Comment

                  Working...
                  X