Noniin, voisiko tähän alle kasata nuo ennaltaehkäisevät toimenpiteet, millä automaatin saa kestämään pisimpään? Tuntuu olevan noita erilaisia automaattiongelmia vaikka kuinka paljon kaikilla. Ajattelin lähinnä oikeanlaista käyttöä siis.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Näin ajan automaattivaihteistolla siten että se kestää mahdollisimman pitkään -ketju
Collapse
X
-
-
Muutama sääntö lisää:
-Vaihde päälle vain tyhjäkäyntikierroksilla
-P/N:llä kierrättäminen rasittaa lootaa (esim. pakokaasutestissä hyvä huomioida, ettei minuuttikaupalla huudateta)
-Valoissa pysähtyessä parempi pitää D päällä, kuin vaihtaa vapaalle
-Autoa ei jätetä kaltevalle alustalle pelkällä parkkilukolla, vaan käytetään sitä käsijarrua
-Jarrua vastaan polkeminen (yli)kuumentaa öljyt nopeasti, joten ei ole suositeltavaa
-Pakkasilla käynnistellessä olen antanut auton käydä hetken tyhjäkäyntiä, että öljyt notkistuvat vähän ennen liikkeellelähtöä
Nämä pätee "vanhanaikaiseen" lootaan, ei (välttämättä) multeihin tai kaksoiskytkinlootiin. Mitään 100% faktaa eivät välttämättä ole, viisaammat voi valaista lisää.Viimeksi muokannut alpi; 10.2.2010, 14:02.
Comment
-
Tutulta hajosi ZF:n (olikohan 4HP20) laatikko BMW:stä. Laatikon korjaaja nimenomaan vinkkasi, että kannattaa valoissa pitää D päällä eikä vaihdella vapaalle. Tarkkoja syitä tähän en tiedä...
Semmoinen mielikuva kehittynyt, ettei tuo vapaalla pyöriminen jotenkin ole noiden lootien mieleen?
Comment
-
Jos painaa about saman tien kaasua kun on kepin saanut D/R-asentoon, niin olen sitä verrannut aina samaan kuin manuaalilla nostaisi kytkintä ennen kuin on vaihde kunnolla pesässä ja kuuluu se kuuluisa rääkäisy vaihteistosta.
Ehkä tuo nyt ei ole niin 1:1 kuin manuaalissa ja jatkuvasti tomaatitkin kehittyy.
Varmasti myöskin laatikkoa säästää, jollei ota jokaista valoista lähtöä läppä pohjassa ja varsinkaan jarrun päältä :)
Comment
-
-Autoa ei jätetä kaltevalle alustalle pelkällä parkkilukolla, vaan käytetään sitä käsijarrua
Comment
-
Ei se säry jenkeissä, kun on niin hellät heilutukset :) Jos tupakin polttaa nopeasti, ehtii vielä jatkaa matkaa jousituksen kertaakaan pysähtymättä kokonaan.
Sitten tietysti pitää muistaa, että on laatikkoja joilla tehdään kaikki nuo normaalit "virheet" ja silti vaihtaa nätisti aina vain. Kunhan vaihtaa ne öljyt. Ja sitten on multitronicceja...
Ja perinteisellä automaatilla, multitronicilla ja DSG:llä on yhteistä vain ainoastaan ne P, R, N ja D. Toiminaltaan sitten aivan erilaisia, joten yhden neuvo ei päde toiseen jne..
Comment
-
Eihän se jousitus mitään vaikuta jos lyö parkin vauhdista päälle, muuten kun kuskin mukavuuteen. Aivan yhtälailla se vaihdelaatikko lyödään jumiin vaikka jousitus velloisi ensi viikollakin. Ei ne ehkä muutamasta kerrasta hajoa, onhan ne järeää palikkaa. Mutta sama asiahan se on kun pistäisi pyörän pinnojen väliin tangon. Selkään saisitta jos tuon tekisittä minun autossa. (hymiö)
Comment
-
No joo, meitsin kommentti olikin provoilua nyky "automaattien" omistajille. Nehän onkin rikki ja vikaisia vähän turhankin helposti. Vanhan liiton mekaaninen ilman elektroniikkaa oleva General Motorsin C4 (askin tyyppi, ei se korimalli) laatikon lupaa tehdas kestävän 50mph vauhdista heittää parkille ja pyörät lukkoon.
Comment
-
Idea on siis se, että parkkeeratessa kässärin vetäminen päälle D:llä tai N:llä vapauttaa P:n pienen lukitustappin ylimääräsistä rasituksista.
Ohje on sellainen, että aina käsijarru päälle kun parkkeerataan muutenkin.
Se lukitustappi ei häävi ole.
Mutta itse laatikon kestoon tuolla ei liene mitään merkistystä, koska sammuksissa laatikossa ei mikään liiku. Ainoa mikä voi ottaa itteensä on toi tappi mikä sekin on hyvin harvinaista.
Comment
-
Vähän tilanteesta ja paikasta riippuen, mutta omassa pihassa on eturenkaiden kohdalle muodostuneet selvät painumat. Samoin nyt talvella tuppaa samaan paikkaan pysäköidessä tulemaan renkaiden paikat. Tällaisessa paikassa oma "proseduuri" on: Ensin ajetaan paikalle, vaihde N:lle ja annetaan auton hakeutua omiin koloihinsa. Sitten vasta P ja virrat pois. Näin auto ei jää makaamaan vaihteen varaan. Oikein huonoa tekee välillä, kun vaimon jäljiltä pitää väkisin vetää P:ltä R:lle tai D:lle.
Muuten tulee kyllä ajettua aika "ronskisti": pienessä vauhdissa tulee vedettyä varsinkin R:ltä D:lle (siis vauhtia kilometri tai kaksi). Tässä pienenä ongelmana/vaarana on se, että peruutustutka sammuu kun vaihteenvalitsin lähtee R:ltä, mutta auto liikkuu vielä hetken taaksepäin. No, puskurit on sitä varten ;)
Kässäriä tulee laitettua tosi harvoin päälle, seurausta ehkä vuosikymmenien takaa, kun ne yleensä varsinkin talvella olivat kertakäyttöisiä: päälle meni, mutta ei enää pois. Jyrkkään mäkeen pysäköitäessä tietysti kässäri, ettei makaa vaihteen varassa.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja alpi Näytä viestiEikös sen käsijarrun voi vetää jo silloin päälle, kun ollaan vielä D:llä? ;)
Kyllähän tuon huomaa helposti jos parkkilukon varaan on jäänyt, vipua ei meinaa saada niin helposti pois P:ltä. Tiedän tapauksen jossa parkkilukko on ZF:n laatikosta hajonnut, jäi pysyvästi päälle :D Vaihteet kyllä kytkeytyivät normaalisti...
Tuo p-lukko taitaakin olla ainoa osa vaihtestoa, jota ohjataan vivulla mekaanisesti, kaikki muu tapahtuu sähköhydraulisesti.
pienessä vauhdissa tulee vedettyä varsinkin P:ltä D:lle (siis vauhtia kilometri tai kaksi).
Comment
-
Muuten tulee kyllä ajettua aika "ronskisti": pienessä vauhdissa tulee vedettyä varsinkin P:ltä D:lle (siis vauhtia kilometri tai kaksi).Viimeksi muokannut Puuhapete; 11.2.2010, 13:07.
Comment
-
Ei ole tomaateista niin kokemusta, mutta liekkö noihinkin täysin eletronisesti ohjattua systeemiä ole tulemassa tai ole jo, ettei näin vahinkoja pääse ollenkaan sattumaan? Eli ohjelma ei vaihda vaihdetta, ennen kuin sille sopii parhaiten. Vai onko tässäkin joku direktiivi, niin kuin ohjauksessa, ettei täysin sähköistä voi/saa tehdä.
Comment
-
Eipä Tippilootasellakaan saa vaihdetta alaspäin, jos ecu ei sitä salli, eli älyä sielläkin on jo. Tippilootiakin on sitten montaa eri generaatiota. Ekoissa laatikoissa ei ohjelmia ollut kuin muutama, nyt niitä lienee kymmeniä jos ei enemmänkin.
Sitä en tiedä, että mites tipit toimii jos pistää kepin 2:lle tai 3:lle vauhdin ollessa esim motarin luokkaa. 3:llee se voi nippanappa mennä, mutta kakkoselle se ei voi mennä kyllä millään ilman ylikierroksia.
Comment
Comment