Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A4 B6 Quattron voimansiirron öljyt?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A4 B6 Quattron voimansiirron öljyt?

    Auto on siis 1.9tdi M6 ja avf moottorilla oleva quattro farmari ja olisin vaihtelemassa perä ja vaihteisto öljyjä. Kävin auton alla pyörimässä ja en löytänyt Perä murikasta kuin tyhjennys propun. Eli missä siellä pitäs olla täyttö reikä? Ja minkä verran on öljytilavuus perässä? Ja vaihtuuko torsenin öljyt samalla kun vaihteiston öljyt vaihtaa? Paljonko vaihteistoon ylipäätään menee öljyä? Edelliseen B6 etuvetoon laatikkoon laitoin Mobilin vs 200 niin onko tietoa käykö ne myös tähän?

    Ja jos jollain on vinkkejä, tai tietoa mitä kyseisessä operaatiossa pitäis ottaa huomioon niin kertokaa ihmeessä??

  • #2
    Tuolla ainakin on juttua perästä:
    http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=189117

    Ja Castrolin suositukset tilavuuksineen löytyy täältä:
    http://www.castrol.com/castrol/secti...tentId=7029026

    Nimimerkillä samaa projektia suunnitellut:)

    Comment


      #3
      Täyttöaukko lie perän kyljessä oikeanpuoleisen vetarin vieressä.

      Perään menee pari litraa ainetta. 6-lovisesta laatikosta en ole varma, mutta 5-loviseen meni 3 litraa.

      Comment


      • #4
        No joo niin näyttää olevan.. Tossa on noi vetareiden suojalaipat sen verran edessä että ei nähnyt. Varmaan helpolla pääsee jos irroittaa ton suojan tosta edestä kun se ei taida olla kuin 3 kuusiokolo pultilla kiinni. Vielä jos joku löytäis kuvia tosta vaihteiston öljyjen vaihdosta niin hyvä ois..

        Comment


        • #5
          Kuusivaihteiseen menee hieman yli 3 litraa öljyä, 3,4L taisi olla tilavuutta jos oikein muistan. Kannattaa vilkaista se laatikkoöljyn täyttöroppu, voi olla xzn-kannalla, ettei käy yllätystä kun öljyt on pihalla ja huomaa ettei olekaan työkaluissa moista avainta.

          Comment


          • #6
            No niin öljyt vaihdettu, ja perään meni se 1,5 litraa ja 6 vaihteiseen laatikkoon noin 2.5 litraa. Laatikkoon tuli laitettua Mobilin vs 200 ja perään Mobilube 1 shc 75w90. Audin korjaamo ohjelmasta tarkistin noi tilavuudet ja autodatakin oli samoilla linjoilla. Edellisessä 5 vaihteisessa a4 b6 oli kyllä tuo tyhjennysroppu sillä reikä xzn avaimella mut tossa oli ihan tavallisella kuusiokololla tyhjennys että täyttöroput perässä ja laatikossa. Sen verran vielä että laatikkoöljyt oli silmämääräisesti ihan ok kunnossa mikä ei kyllä paljoa kerro mutta peräöljyt olikin sit jotain ihan muuta. Vettä oli ilmeisesti kondensoitunut ihan kiitettävästi ja öljyt muistutti enemmän hyvää cappucinoa ja vielä vaahdon kanssa =) Minun autolla ajettu siis 170tkm ja ei varmasti koskaan vaihdettu joten suosittelen kyllä muillekin tarkastimista ja öljyjen vaihtoa aikaa se ei vie kun noin tunnin ilman nosturia ja nosturilla varmaan puolisen tuntia.

            Comment

            Working...
            X