Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

audi 80 b4 bensansuodatin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • audi 80 b4 bensansuodatin

    Löytyykö kellään tietoa missä on 80:n 2.0 16v koneen bensansuodatin, (Mahdollisesti peräkontissa) ja mitä pitää sitä vaihtaessa huomioida.

  • #2
    Muistaakseni omassa näin sen rungon ja bensatankin välissä auton alla ja se näytti todella v-mäiseltä vaihtaa.

    Comment


    • #3
      Peräkontissa lähellä takapenkkejä oli luukku 3ruuvilla kiinni ja alta paljastui hyvin pölyinen "möykky" joka vois olla suodatin. Oli tosin niin likainen ettei enää tänään kehdannut purkaa, mutta vaihdetaanko suodatin ala vai yläpuolelta.

      Comment


      • #4
        Luulisi, että saisi yläpuolelta vaihdettua, kun kerran on luukkukin sitä varten?

        Comment


          #5
          Suodatin on siellä takarenkaan luona bensatankin ja rungon välissä. TAnkkia voi joutua vähä tiputtamaan, et pääsee vaihtaa.

          Siellä takakontissa luukun alla on bensapumppu.

          Comment


          • #6
            Voisiko joku kertoa että minkälainen polttoaineensuodatin pitäisi tulla ABK koneiseen 80 Audiin?

            Ostin motonetistä TÄMÄN suodattimen, mutta se vaikuttaisi ainakin halkaisijaltaan olevan alkuperäistä kapeampi. Uusi suodatin on n. 75 millinen, mutta vanha on selvästi suurempi. Pituus on molemmissa suunnilleen sama.

            Ennen kuin alan purkamaan vanhaa pois, tuleeko tuo korvata tuolla pienemmällä suodattimella, vai pitäisikö autoon löytää alkuperäistä vastaava suodatin ja mistä sellaisen saisi? Varaosanumero ei tietysti haittaisi.

            Comment


              #7
              Voihan sen laittaa jos vaan muuten käy. Nopealla googlella tuo 75mm. on oikea. Jospa joku on laittanut sinne vääränlaisen.

              Alkuperäinen 441201551C Hinta noin 20€.

              Comment


              • #8
                Eipä ollutkaan bensansuodattimen vaihto niin rutiininomainen operaatio kuin luulin sen olevan. Ensiksi oli hankalaa löytää oikeanlainen suodatin, koska vanha oli 82 millinen halkaisijaltaan ja kaikki uudet suodattimet olivat 75 mm halkaisijoiltaan, mukaan lukien marmorin tarjoama suodatin. Päädyin mutkien kautta ostamaan suodattimen AD varaosamaailmasta, joka sekin tosin oli 75 millinen. No ei auttanut muuta kuin käyttää sitä. Ongelmia tuotti se, että myös suodattimen panta oli tarkoitettu tälle suuremmalle suodattimelle. Jouduin siis hieman soveltamaan, että sain pannan pitämään kiinni myös tästä pienemmästä suodattimesta.

                Vanha suodatin ei ollutkaan alkuperäinen kuten luulin sen olleen, vaan Topran merkkinen. Ja se oli 82 mm halkaisijaltaan.

                Toinen ongelma syntyi varsinaisessa vaihto-operaatiossa kun en meinannut saada niitä kahta banjoliitintä pitämään millään. Tahtoi aina vuotaa bensaa välistä. Tajusin kyllä heti ensimmäisellä kerralla putsata ne liittimet ja pultit huolellisesti ja käytin suodattimen mukana tulleita uusia kuparitiivisteitä, mutta eipä suostunut kunnolla pitämään. Jouduin irroittamaan liitokset toistamiseen ja vaihtamaan tiivisteet uusiin. Tällä kertaa tosin ns. löijasin tiivisteet ja sen jälkeen piti. Tosin tälläkin kertaa sai aika huolella kiristää ne pultit, jottei bensa enää valunut tiivisteiden välistä. Kieltämättä yhdet kettumaisimmat liitokset mitä tiedän.


                Jos joku päätyy tekemään samaa hommaa, niin tässä hieman infoa hommaan littyen:

                Kasiventtiilisessä 2.0E ABK moottorisessa 80 Audissa ei pitäisi tilan suhteen olla ongelmia. Suodattimeen pääsee käsiksi täysin kivuttomasti, eikä tankin kanssa tarvitse tapella.

                Suodattimen pannan pultit ovat kahdella 10 mm pultilla kiinni. Suosittelen vaihtamaan nämä uusiin, vaikka eivät olisi aivan kamalassa kunnossa.

                Alemman banjoliittimen pultin koko on 19 mm ja ylemmän liittimen 17 mm. Suodattimen kiinnipitokohdat ovat molemmat 22 millisiä.

                Comment


                • #9
                  Audi 80 vm 1990 bensansuodatin

                  Minkälainen kierre siinä on?

                  Jossain varaosa-nettikaupassa tarjotaan suotimia
                  14x1.5mm ja 12x1.5mm kierteellä...

                  Tässä puhutaan siis ylläolevasta ketjusta poiketen wanhemmasta B3, Audi 80:stä vm 1990.

                  Comment


                    #10
                    Toisessa päässä 14x1,5 ja toisessa 12x1,5.

                    Comment

                    Working...
                    X