Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

vaihdelaatikkoko tätä ääntä pitää?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • vaihdelaatikkoko tätä ääntä pitää?

    Heti kun yhden vian korjaa, toinen ilmaantuu tilalle, - huokaus - toivottavasti ei vakavamman sorttinen. Kyseessä on tuo -93 2,3 AAR 100.

    Oireet: Ajossa alkoi yleensä pikkuvaihteilla (1-3) ja kaupunkinopeudessa kuulua moottorin kierroksia seuraava naputus, ensin hiljainen, sitten hiukan koveneva. Sen verran voimakas ääni, että kuului sisälle (tai tuli aluksi rakenteita pitkin). Kytkimen alaspainaminen hävittää äänen ja veto tuo sen aina takaisin esiin. Kävin tarkistuttamassa lootan öljyt, lisätä piti liki litra. Lisäyksen jälkeen ääni vähän himmeni mutta on vieläkin selvästi kuuluva. Isommat vaihteet ovat hiljaisia tai sitten vauhdissa muu melu peittää naputuksen. Laatikko toimii kohtuudella, ehkä ihan vähän tahmeasti, mutta kuitenkin. Ei heitä vaihteita pois päältä eikä pidä edes lötkömäisen tyypillistä kihinää. Ei kai vika voi olla kytkimessä (toimii myös ihan kohtuudella) koska ääni häviää kytkimen painamisen jälkeen? Onko keinoja tutkailla itse paremmin vian laatua?

    Nyt siis mietityttää, kuinka tuolla uskaltaa ajella pidempiä matkoja (käyn yleensä kesän aikana useita reissuja Hankoon ja syntymäseudulle Turkuun/Raisioon...? Vai kannatttaako vain mennä riskillä (onko isokin?) ja vaihtaa koko loota sitten jos/kun leviää? Kytkintä en periaatteessa haluaisi huntturassa pelkästään vaihtaa, jos vika sitten sattuukin olemaan muualla.

    Ja tulevaisuudesta: Olettaen, että laatikko on rikki, kannattaako ostaa kunnostettu, purkuosa vai antaa jonkun ranen roplata se kuntoon? Onko kokemuksia korjaushinnoista? Ihan joka pajassa noita ei taideta edes osata laittaa ja taitaa maksaa ihan kelpo määrän setelirahnaa. Jos laatikko menee laittoon, siinä samalla se kytkinkin sitten vaihdetaan uuteen. Käykö tuohon AAR:n perään monikin erilainen ja -ikäinen loota (ilman suuria modifikaatioita)?

    Onko ajatuksia, missä Joensuussa tai ympäristössä kannattaa testauttaa/laitattaa?
Working...
X