Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

ABK:n käyntiääni kylmänä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • ABK:n käyntiääni kylmänä

    Autona toimii b4-korinen ABK-koneella oleva pirssi. Jo syksyllä ensimmäisten yöpakkasien jälkeen aamulla startatessa kone kuulosti ihan diesel-koneelta. Naputusta ja muuta diesel-motille kuulostavaa mökää jatkuu kierrosten mukaan aina hetken aikaa. Kun lämmöt alkaa nousta hieman ääni alkaa hiljenemään, 50:ssä asteessa jo täysin normaalit koneenäänet. Auto toimii ihan moitteettomasti kyllä muuten.
    Ajeltu on jo 300tkm, mutta huolloista on pidetty hyvin kiinni ja vasta mm. tehtiin venttiilinnostinremppa. Mahtaako olla kyse ihan öljyistä vai mikä tuon dieselkoneen käynnin selittäisi?

    #2
    Jaa-a, jos nostinremppa on tehty niin ensimmäinen "usual suspect" on pois karsittu... Onko öljynpaineita mitattu? Mikä öljy on koneessa? Tulisi mieleen, että ei jaksa kylmää (= jäykempää) öljyä virrata riittävästi nostimille - ne kun on tyypillisin äänilähde "diisseliefektille". Mahdollisesti hiukan tukkoiset öljykanavat voisi vaikuttaa asiaan, tai pumpun kunto, kun auton ikää ajattelee. Tämä näin spekulaationa.

    Jotkut yllyttäisivät tässä vaiheessa Forte-käsittelyyn (vai onko jo tehty?), toiset taas suhtautuvat siihen skeptisesti. Ja onhan niitä perusteluja molemmilla osapuolilla.

    edit: Johan tuolla Porkkis esitti asiantuntijan arvion tilanteesta aiemmin: http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=67553
    Viimeksi muokannut taski; 13.2.2009, 06:25. Perustelu: täydennys

    Comment


    • #3
      No niinpäniin, pitäisi seurailla noita omiakin threadeja vähän tarkemmin haulla! Tuokin voisi tietenkin olla yksi syy, mahdollisesti kanavatkin saattavat olla melko tukossa.

      Niin ja jos asiaa mitenkään muttaa niin kohtuu laadukkailla öljyillä päristellään, mobilin 1 5W-40:llä. Kuulun tuossa forte-kysymyksessä siihen skeptisempään ryhmään, vähän liikaa kuullut huonoa :)

      Comment

      Working...
      X