Kyllähän nuo tehot ja päivitykset täsmää mutta ei mittauksien kanssa, niissä vähemmän tehoa.
Tuo 0-60 menee kyllä itsellä myös samoihin, 4,5 s olen kellottanut mummolähdöllä parhaimmillaan ja kunnon lähtöä en teknisistä syistä ole päässyt tekemään.
Kyllä jos kytkin on kunnossa tai päivitettty, niin uskaltaa ottaa täyslähtöjä. Hiukan raa'altahan se tuntuu, mutta kytkin on pamautettava kerralla ylös, ei luistatusta, muuten menee potuiks.
Markon makuultalähdöt on kieltämättä aika nopeita. Omallani en päässyt viime kesänä alle 4,7s. Katsotaan paraneeko tuo edes kymmenyksellä JHMn kepillä.
Totta tuokin, ettei noita vehkeitä viitsi piiskata paikaltaan.
Katsotaan paraneeko tuo edes kymmenyksellä JHMn kepillä.
Tilasit sit kuitenkin tuon kepin :) Uskon että ajat paranee tuon myötä.
Ootteko millä vehkeillä mittailleet 0-100 aikoja, G-Tech tjms? Omasta pitäisi varmaan tuo risan kytkin vaihtaa järeämpään että kehtaisi edes kokeilla lähtöjä. Millä kierroksilla Marko saa noita herkkulähtöjä?
Tässä yksi vartti mummolähdöllä, tuon jälkeen on tullut lisää palikkaa. Vähän hyytyy kun nopeuksissa alkoi nouseva ylämäki tuolla lentokentällä. http://mivainol.pp.fi/Videot/s4%202,7%20bt.mp4
Kameralla noita on tullut otettua ja GPS mittareilla. Kamera ja 19" vanteet on hyvä, kun saa oikeat nopeudet videonkäsittelyohjelmalla tarkasti ;)
Noin 4000 rpm pitää kierrokset olla, alle sen niin hyytyy tai yli sen niin ei irtoo.
Ihan "perussetti", RS4 turbot, coolerit, suuttimet ja softa riittää hyvinkin pitkälle. DP:t olisi hyvä vaihtaa virtaavimpiin tai ainakin "puhdistaa" esikatit.
Tuosta mikon listasta ilmeisesti ainoastaan turbot sekä kytkin, jos sen vaihtaa, vaativat koneen irtioton? Sitä tässä vain mietiskelen, että mitä kaikkea kannattaa vaihtaa samalla kun kone on irti ja mitä muuta pystyy vaihtaan jälkikäteen. Coolerit, suuttimet ja tietenkin softa menee varmasti ilman, entä DP?
Joillekin voi olla tyhmä kysymys, mutta softa inssinä pitää varmistaa kaikki :)
Turbojen vaihto vaatii koneen irroituksen, kytkimen vaihto ei välttämättä, mutta minusta se on helpompi tehdä kone irroittamalla.
Downpipet saa vaihdettua myöhemminkin, mutta se ei ole ollenkaan mukavaa, ja on noin päivän homma.
Siinä samalla kannattaa laittaa lohkolämmitin jos sitä ei jo ole. Nokkahihna myös jos sen vaihto on ajankohtainen (ei kuitenkaan tarvitse moottorin irroitusta). Saattoi olla vielä jotain itsestäänselvyyksiä mutta eipä tule mieleen.
Lähtöjä on tullut kokeiltua eri kierroksilla. Viimekesänä otin ~6-7 lähtöä samana päivänä.
Parhaat 60 jalkaset sain suht korkeilla 4500rpm. 3000 nyökkää, kyllä se melkein 4000rpm vaatii. Nyökkäys lähdöllä ajat olivat ~0,5s huonompia, loppunopeudet kuitenkin samoja.
Specialisti en ole, mutta mutu tuntuma on, että kytkin on tosiaan nostettava kerralla. Tarttuminen on tapahduttava mahd nopeasti, sillä jos ehtii sutasta levy tyhjää-->peli menetetty ja käry kabiinissa. Niin ja nostan "tyhjät" kytkimestä pois enne lopullista nostoa. Pahinta on jos säälimällä lähtee ja alkaa pikkuhiljaa aluksi nostamaan ja sit kaikki, todennäköisesti luistaa.
Jopa orkkis kytkimellä otin 3 vartin lähtöä putkeen ja ei luistanut yhtään, vaikka kytkin oli AIVAN loppu...okkim voi todentaa sen:)
Näitä on muuten hyvä harjoitella märällä asfaltilla.
Vaynen aika vartilla mennee onnistuneella lähdöllä 12 pintaan?
Lohkolämppäri on ja jakopään kilikkeet vaihdankin samalla, kuten myös kytkimen. Eli periaatteessa tuo turbo remontti ja öljyophja vaativat koneen irroittamisen, muut menee ilmankin.
Löytyykö tota uudemman mallista siirtäjää tuoreimmista facelifteistä vai onko jotain muuta valmistetta kuin OEM? Omassa 1-2 vaihto menee yllättävän sutjakkaasti kunhan ei vedä ihan punarajalle asti mutta 2-3 vaihto onkin sitten jo haasteellisempaa kun joutuu tuuppaamaan jo viereiseen "sarakkeeseen" meinaa mennä 5:lle. JHM:n SS pultattuna.
Saa OEM osana, kun jossain vaiheessa tuo päivittyi. En tiedä löytyykö minkä vuoden mallista se vakiona mutta itsellä 2000 vuoden alkupuolen malli ja sitä ei ole ainakaan siinä. Ykkösellä ei parane vaihtaa kovin nopeasti, rusahtaa heti ja samalla voi tulla vaihdemissi. Voi rusahtaa ihan normiajon vaihdossa, jos nopeasti sattuu vaihtamaan.
Tuo kun kuluu lisää niin sitten rupeaa takeltelemaan kunnolla ja välillä vaikea saada vaihde sisään tai pois 1-2 vaihteilla. Tyyppivika eli susi jo syntyessään tuo oli.
Tää on karannut OT:ksi, mutta jatketaan jos joku erottelee jossain vaiheessa eri säikeiksi?
Lähdöt riippuu turboista. pienemmillä pienemmät kiekat jne.
Itsellä parhaat lähdöt pumpaten 4000-4250 ja kerralla ylös. Paras 60 jalkaa 1.5sekkaa joka voi olla mittavirhekkin, mutta 13 lähdön joukosta samalta päivältä löyty monta 1.6sekkastakin. Märällä voi koittaa myös kakkosella lähtöä : ) mutta kuivalla siitä ei ole apua. Märällä 0-100 4.8sekkaa kakkosella lähtien (ecu-x:llä).
Vaihdekepistä en usko olevan apua. Toi siirtäjä ja syncrot on se mitä näihin vaaditaan että vaihdot on liukkaita jonkun aikaa kunnes joku kerta runttaa nekin muusaksi.
Kun kone on pois kannattaa vaihtaa vuotokohtien tiivisteet kansista ja mahdollisesti RMS (rear main seal) jos vuotaa. Pakosarjojakin vois vilkasta ja vaihtaa huohotushässäkän ja toisio vesipumpun kun tilaa on. Kytkimen apusylinterinkin olis helposti käsillä jos ennakoida haluaa.
Nuo ykkösen ja kakkosen synkrot tekisi mieli päivittää sillä parannetulla setillä. Nykyään synkrot tulee päivitettyinä, joten sinänsä sitä ei tarvi selvittää. Laatikoita olis jo sen verran levällään että johonkin sen voisi tehdä, mutta on vaan vähän kallis paketti. Samalla sinne menis dieselin rattaat kutosvaihteelle.
Kuka sponsoroi testin? ;)
Viimeksi muokannut okkim; 22.2.2009, 10:43.
Perustelu: typo
Ei sillä huippuja ainakaan saa nostettua. Bensaa voi vähän säästää ja jos tosi huokeella jostain osat saa niin miksei sitä vois vaihtaa. Sitten saa kyllä melkein unohtaa ripeät kutosella ohitukset. Saksassa tommosella vois ollakin järkevää käyttöä.
Dieselin laatikolla jonkin aikaa ajaneena voi kyllä todeta, että hyvin toimii pitkä 6-vaihde (sekä 3.88 perävälitys). 80km/h rajoituksella pystyy jonossa täysin kutosella ajamaan, vaikka jonon nopeus aaltoilee, niin hyvin on vetoa kun pyytää.
Dieselin laatikolla jonkin aikaa ajaneena voi kyllä todeta, että hyvin toimii pitkä 6-vaihde (sekä 3.88 perävälitys). 80km/h rajoituksella pystyy jonossa täysin kutosella ajamaan, vaikka jonon nopeus aaltoilee, niin hyvin on vetoa kun pyytää.
Tuon on jo tosi pitkä kokonaisvälitys, mikä on pitkän 6-vaihteen välitys ?
Tosiaan moottoritie lukemissa olisi pitkä hyvä mutta sitten taas tavallisilla teillä pitäisi unohtaa 6-vaihteen ohitukset. Noita kun tulee matka-ajossa harrastettua, kun ei jaksa repiä ja noilla ehtii.
kutosen asennus ässän laatikkoon tulee noin 1500 ja 1900 vastaavat. Kyllähän tuossa ahtoja riittää puskemaan ylämäkiin mutta ohitukset tosiaan saa jäädä. Mutta siksihän ne vaihteet on keksitty, että niitä käytetään ohituksissa ;)
Viimeksi muokannut vayne; 22.2.2009, 12:41.
Perustelu: Välityksien korjaus
Comment