Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 -98 quattro rutiseen perästä pakitettaessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 -98 quattro rutiseen perästä pakitettaessa

    Eli kuvauksen mukainen auto pitää "napsutusta" tai "rutinaa" kun sillä peruuttaa voimakkaasti. Ääni on sellainen kuin isolenkkistä kettinkiä vedettäisiin pellin reinan yli, eli ei kovin pahan oloinen ääni. Ja äänikin ilmenee vain silloin kun peruttaa voimakkaasti, eli painaa petaalia todella syvään. Mutta ei esim. eteenpäin ajaessa.

    Itse en aluksi edes kuullut ääntä kun peruutin normaalisti, mutta auton omistajan polkaisu sai äänen kuulumaan.

    Onko kellään kokemuksia ko äänestä. Kuuluuko se vakio ominaisuuksiin esim. hammaspyörien kulmien vuoksi. Vai onko joku laakeri kulunut väljäksi joka päästää akselin liikkumaan pystysuunnassa. Ei viitsisi lähteä avaamaan perää jos sielä ei ola mitään korajattavaa.

  • #2
    ei voi olla asiaankuuluva "ominaisuus"

    Comment


      #3
      Ensimmäiseksi tulee mieleen vetonivel, joka siellä voisi ääntää. En muista juuri lukeneeni ongelmista Audin perissä, ellei niitä ole rikkomalla rikottu tai kasvatettu voimaa moninkertaiseksi vakioon nähden. Kannattaa nostaa auto ylös ja pyöritellä vähän pyöriä, että kuuluuko mitään ääntä. Sitten voi koittaa, saako ääntä kuuluviin paremmin, jos vaikka peruuttaa esimerkiksi käsijarru hieman päällä, jolloin kuormaa on enemmän.

      Sitten tietysti kannattaa varmistaa, että ääni tulee varmasti takapäästä. :)

      Comment


      • #4
        Juu, vetonivel kävi itselläkin ensin mielessä. Mutta kyllä se stetoskoopillakin kuunneltuna perän sisältä tulee. Autolla ei edes ole paljoa ajettu, noin 200tkm. Eikä itsellekkän tule mieleen kuin yksi rikottu perä, ja sekin oli tahallaan rikottu.

        Mietin vain että jos hampaat ovat jo hieman kuluneet, eivätkä murtopinnat osu ihan kohdilleen syntyneen välyksen vuoksi pakilla, voisi se aiheuttaa kyseistä ääntä.

        Täytynee vissiin hankkia joku kuitu linssi ja tunkea se öljyreiästä sisään. Sillä näkisi ainakin onko silmin nähtävää kulumista tapahtunut.

        Comment

        Working...
        X