Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Öljyjen lämpötila nousee (ja laskee..)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Öljyjen lämpötila nousee (ja laskee..)

    Elikkäs, olen tuossa ihmetellyt sellaista, että kärryn (A6, 2.4, -00) mittaristossa oleva moottoriöljyn lämpötilamittari seilaa välillä vähän turhan kovilla lukemilla. En muista nyt ulkoa niitä öljynlämpötilamittarin asteita, mutta välillä ihan normaalissa ajossa öljynlämpötila voi nousta merkittävästi klo.12.00 yläpuolelle (sanotaan mittarin asennoksi nyt vaikka klo.13.30) ja pysytellä siellä tovin ja sitten lämpötila saattaa laskea hyvinkin nopeasti takaisin sinne klo.12.00 tienoille (ja tämänkin alle). Normaalisti viisari pyörii siellä klo.11.30 - klo.12.00 hujakoilla.

    Olen skannannut autoa Vag-Comilla, mutta mitään vikaa ei ainakaan se automaattihaku osannut löytää.

    Onkohan öljynlämpötila-anturi rikki tai jotenkin huonossa kontaktissa? Vai voisiko öljynjäähdyttimessä olla jotain vikaa?

    Niin, lisättäköön tähän vielä sellainen tieto, että moottorin jäähdytysnesteen mittarissa ei tapahtu tuona öljynlämmön merkillisen nousun aikana mitään muutosta.

  • #2
    Äkkiseltään kuulostaisi anturi/kosketushäiriöltä.

    Comment


    • #3
      Kävin Motonetissä muissa asioissa, mutta kysäisin samalla heiltä anturia tälle moottoriöljylle, niin myyjä haki sitten 5,9e maksavan anturin ja sanoi, ettei muuta ole. No, kun hinta ei päätä huimannut, niin otinpa anturin sitten matkaan, oli se sitten passeli tai ei.

      Anturi näyttää tältä: http://kuvablogi.com/blog/6402/4/

      Onko tuo sellainen kuin olla pitää? En ole vielä kurkkinut moottorin alle, mutta kysynpä etukäteen, että mistäpäin moista nappulaa kannattaisi lähteä haeskelemaan?

      Comment

      Working...
      X