Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

”Naksahdus” kun vauhti ylittää 40km/h (A5 B9)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • ”Naksahdus” kun vauhti ylittää 40km/h (A5 B9)

    Autostani (Audi A5 sportback 2.0 TDI quattro S-tronic -17) kuuluu nouto naksahdus edestä kuskin puolelta kun vauhti ylittää 40 km/h. Usemmiten ääni on kaksiosainen ”tuplanaksahdus). Ääni kuuluu vain ja ainoastaan sen jälkeen jos auto on sammutettu kokonaan ja lähdetään uudestaan liikenteeseen. Ääni ei kuulu muulloin. Ei edes silloin kun auto on välissä sammunut start/stop-toiminnolla. Leppäsuon huoltokorjaamolla olivat ihmeissään kyseisestä äänestä, eivätkä löytäneet ainakaan mitään ulkoista vikaa, joka sen aiheuttaisi. Mistäköhän mahtaa olla kyse ja pitääkö olla huolissaan? Ääni on kuulunut jo noin vuoden ajan.

    #2
    ABS ohjainyksikkö tekee diagnoosin, kun lähtee liikkeelle.

    Comment


      #3
      Äänekäs rele, joka vehe missä Boschin ABS tehny samaa…

      Comment


        #4
        Ei oo rele vaan ABS:n magneettiventtiilit.

        Comment


        • #5
          OK. Pitää vain todella äänekkään äänen ja ihan kuin tuntuisi joskus pieni värähdyskin jostain jalkatilasta. Mutta hyvä että ei ole mikään varsinainen vika.

          Comment


          • #6
            Samanlainen ääni kuuluu omasta autostani (A4 140 kw tdi quattro autom. -17.) Ääni on tosin satunnainen, mutta kuuluu yleensä pienissä nopeuksissa pian liikkeelle lähdön jälkeen. Saattaa olla pidemmän aikaa poiskin.

            Comment


            • #7
              Voisin tässä samassa yrittää kysyä, (A6 140kw tdi-ultra -18) välillä pysähtyessä kuuluu pieni vähän jarrukilven pellinkolahdukselta kuulostava ääni, mielestäni ihan vähän ennen kun vauhti ihan totaalisti pysähtyy. Ja kuskin etukulmasta tosiaan tulee. Onko muilla ollut vastaavaa?

              Comment


              • #8
                Juuri sain saman selityksen Tampereen Audi Centeristä että on ABS-yksikön naksuntaa. Eli on kyylemma ominaisuus.

                Comment

                Working...
                X