Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A8 D4 etuperä ääntää

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A8 D4 etuperä ääntää

    Epäilin ensin pyöränlaakeria, mutta ääni ei muutu mitenkään kääntäessä/mutkitellessa niin aloin epäillä muuta lähdettä äänelle. Hommasin useammalla kanavalla varustetun stetoskoopin ja kiinnittelin piuhoja eri paikkoihin etupään alustassa. Pyöränlaakerit eivät pidä ääntä, isoin ääni kuuluu etuperästä. On sellainen metallinen jurina, voisi olla hyvinkin peräisin hajonneesta laakerista. Katselin räjäytyskuvia ja kyllähän siellä etuperässäkin pari laakeria on. Äänessä on sellainen erikoisuus, että kun kaasun löysää, se häviää kokonaan. Veto päällä jurina kuuluu koko ajan, sitä isommin mitä enemmän on vauhtia. Onko ajatuksia, miksi ääni häviää kun ei ole veto päällä, onko joku muu kuin laakeri hajalla? Alanko purkamaan etuperän osiin? Onko kasaamisessa mitään ihmeellistä? Elsassa ei ole kerrottu koko etuperän purkamista ja kasaamista.

    #2
    Ekana tulee mieleen vasemman puolen vetarin tukilaakeri, joka on siinä laatikon ns. kytkinkopan kyljessä. Olikohan peräti niin, että sen sai laatikkoa irrottamatta irti, vai purkautuikohan vain sisäänpäin? Unohdin jo vaikka, vasta talvella itselläni oli vastaava laatikko irti. Ei muuten tule ihan noin vain se laatikko sieltä alas.

    Jollain ollut myös ääntäviä kardaaninlaakereita, mutta kerran ääni tulee etuperästä, niin tuskin se kyseessä.

    Comment


      #3
      Sen voi hyvinkin saada irti laatikko paikallaan, siltä se ainakin näyttää kuvien perusteella. Mutta stetoskoopilla kuunneltuna ääni kuului voimakkaammin itse etuperästä kuin vetarin tukilaakerista. Ihan varma ei toki voi olla, kun ääni kantaa kuitenkin. Pitänee alkaa ihmettelemään saisiko etuperän aukaistua paikallaan kun purkaa vähän edestä tavaraa pois. Jos sieltä vika löytyisi.

      Kardaaninlaakerista ääni ei kuulu, se tuli itselläkin ensinnä mieleen.

      Comment


        #4
        Etsin A8 D4 ilmajousituksen SSP.tä ja löysin Googlella tämän.

        http://forum.a8parts.co.uk/misc.php?...chments&t=8379

        Onko tuolla paremmin tietoa mitä Elsassa? Dokumentti no. 11?

        Comment


          #5
          Kiitos linkistä, tuollahan on vaikka mitä. Vähän erilailla on selitetty purkaminen, kyllä tuosta apua on. Täytyy alkaa purkuhommiin joku ilta.

          Comment

          Working...
          X