Se kyllä yleensä nykii just kun paineet napsahtaa tappiin... oisko tuo sitte puola vika. Mutta täytyy koittaa toisella maffilla. Passaako muuten urkista maffi s4:seen?
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
UrS4 pätkii kiihdyttäessä..
Collapse
X
-
No nyt löytyi vissiin syy pätkimiseen. Taitaa olla bensatankin korvausilma tukossa. Kaverilla pätki rst eskortti samanlailla ja sillä löytyi vika sieltä. Kokeilin audia ilman tankin korkkia niin pätkiminen häipyi lähes kokonaan ja ahtopaineet nousi 1,5 aiemmasta 1,2:sta barista. Onko kellään ollut samaa vikaa?
Comment
-
Jatketaanpa tähän vanhaan:
AAN oireilee samalla tavalla. Osakaasulla pienissä nopeuksissa toimii ok, mutta heti kun enemmän kuormittaa, alkaa pätkiminen n. 2500 rpm kohdalla. Moottoritie-nopeuksissa kuitenkin pätkii koko ajan. Ahtoja nostaa normaalisti, jos vaan polkee menemään. Välillä pätkii tyhjäkäyntiäkin.
- Tulpat ja puolat ajettu n. 9 tkm, pari uuttakin.
- Maf n. 3000 tkm.
- Ei ahtovuotoja.
- Jako kohdallaan.
- N75 toimii.
Ideat taas aika vähissä tämän kanssa.
Comment
-
S4 AAN pätkii
Jatkampa tähän topiciin:
[COLOR=#ff0000]Eli Audi 100 Avant Quattro S4 2,2 automaatti -93 AAN[/COLOR]
Oireet:
Osakaasulla ajettaessa toimii suht ok, mutta kun kuormittaa kovemmin niin hetken päästä rupeaa pätkimään. Kone alkaa taas toimimaan kun kierrokset on laskeneet 3000 rpm kohdalle. Kun pätkiminen alkaa ja löysää kaasun hetkeksi pois ja kuormittaa samantien lisää, niin kestää hetken kun pätkiminen taas alkaa.
Tähän asti kokeiltu:
- tulpat, tulpanjohdot vaihdettu
- vuodot testattu
- ei öljyä tulppakaivoissa
- eri antureita irroitettu yksikerrallaan / yhdessä
- toista ECUa kokeiltu
- vaihdelaatikon ohjausyksikkö irroitettu ja testattu autoa erillään, silti samat oireet
- toisia sytytysosia kokeiltu (toinen puolakonversio)
Testauksissa osoittautui että suuttimien virta katkeaa kun pätkiminen alkaa, mutta se mikä sen aiheuttaa on edelleen mysteeri.
Ideat ovat vähissä tämän ongelman kanssa.
Olisikos joillaan kokemusta ko. asiasta?
Comment
-
Pasin kanssa melkoisen monta tuntia tuota Kimmon autoa hämmästeltiin eikä kyllä mitään järkevää lopputulemaa saatu aikaan. Olevinaan jotain noista vehkeistä tiedetäänkin, mutta tämä on kyllä taas jotain aivan uutta ja ihmeellistä.
Suutinohjaus todettu suuttimelta sisälle vedetyllä johdolla. Ecu lopettaa ohjauksen, 12v pysyy. Kipinän olemassaoloa ko. tilanteessa ei ole selvitetty.
Kimmon auto siis tekee niin että yli 3krpm reippaammin kuormitettaessa ikäänkuin siirtyy moottorijarrutukselle. Kaasun voi pitää pohjassa. Kun kierrokset laskettuaan taas tapaa 3000, alkaa rynkytys veto päälle - veto pois, muutaman sata rpm vain eli suht nopea. Jos kaasun on laskenut välillä, ei rynkytä.
Syystä tai toisesta siis motronic tämän tahtoo tehdä. Kierrosluku on järjestäen sama eikä vähän sinnepäin.
Veto tuntuisi katkeavan kiinteän ajan kuluessa kuormittamisen aloituksesta (mahdollisesti ehtona myös yli 3000rpm). Antureita diagnosointimielessä kun repii irti, ei ehdi kiihtymään kuin reiluun 4000 koska autosta tulee niin laiska. Porkkis(TM) virisoftalla koestuspäivänä suti kierrosrajoittimelle ja ehti nostaa kaasuakin ja sitten katkesi. Vakioboksilla johonkin 6 tonniin. Jne jne. Korostan että aika vaikuttaa olevan merkittävä.
Irti on ollut muut triggerit paitsi rpm, joten rpm-triggerin sekoilusta ei voi olla kyse. Boksilta ei myöskään katkea sähkö koska pelkällä rpm-anturilla pitäisi auton sammua siihen paikkaan.
Kaikki muutkin anturit olleet irti, mutta eivät vaikuta vian ilmenemiseen, ainoastaan yllämainitulla tavalla autoa laiskistaen ja siihen kuinka pitkälle ehtii kiihtyä. Voima on kotona, ei nakuta, pakoputki ei tukossa.
Teoriat menee siihen suuntaan, että boksi panee pelin poikki jonkun outputin ylikuormituksen takia, mutta minkä?!
Käytetty myös eri puolapakettia koneessa, joten ei sytkään liittyväinen.
Vika ilmennyt kerralla ja pysynyt päällä.
Jännitteet boksilla ei mitkään huiman isot diagnostiikasta katsottuna, joten testattu myös eri lataussäädintä.
*poistin tästä toiseen autoon sekoittamiani oireita, muistipaikat kaalissa lienee turhan lähekkäin*
Comment
Comment