Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Renkaat hankinnassa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Renkaat hankinnassa

    Mitä rengasmerkkejä/malleja olette käyttäneet Audeissanne? Oma kokoni on 205/55*16. Oliko Tekniikan Maailman rengastestin mitalistit oikealla paikallaan?

    #2
    Onhan noista rengasasioistakin keskusteltu sen verran jo aiemmin, että kovin paljon keskustelua ei välttämättä herää. Sen voin kuitenkin sanoa, että ainakaan omassa C4-koppaisessa HydraGrip 205/55/16 ei ole erityisen hiljainen keskivertoasvaltilla karkeasta puhumattakaan. Sileällä asvaltilla ajaessa ei ole valittamista. Muita saman koon renkaita ei ole vielä ollut tässä autossa alla. Ostaessa alla olivat Contin PremiumContactit (196/65/15), jotka tuntuivat hiljaisemmilta.

    Comment


      #3
      Renkaat yhä hankinnassa

      Jep. Kattelin joitain sivuja taaksepäin, mutten löytänyt mielipiteitä eri rengasmerkkien sopivuudesta autooni. Olis varmaan pitäny katella vieläkin vanhempia viestejä.
      Vesiliirto-ominaisuudet ovat tärkeä pointti uraisilla teillämme.
      TM:n testissä Vredesteinit voittivat -> varmaan hyvä valinta. Goodyearit hyvät, mutta äänekkäät...kuinka äänekkäät sitten käytännössä...häiritsevän äänekkäätkö?
      Continentalien vesiliirto ominaisuudet huonot. Pirellitkö sitte???

      Comment


        #4
        Jos ostaa ns. merkkirenkaat, niin ei pitäisi ainakaan paljoa mennä metsään. Eroja toki löytyy. Nuo omat HydraGripit pitävät kyllä sellaista ääntä karkeammalla asvaltilla, että seuraavaksi tulee varmaan koitettua jotain toisia renkaita. En tosin tiedä ovatko muut renkaat paljoa kummempia, ja minkä verran. Talvirenkaina on GY UltraGrip 500 ja ne ovat ainakin karkealla asvaltilla ainakin yhtä hiljaiset kun nuo kesärenkaat. Uraherkkyyttäkin noista renkaista löytyy, mutta ei liikaa. Pidon suhteen ei ole ollut valittamista. Olisi kiva saada koittaa eri renkaita oman auton alla...

        Comment


          #5
          Kesärenkaat laitoin nyt keväällä siten, että aikaisemmin edessä olleet taakse ja päivastoin (samalla puolella).

          Pienen ajon jälkeen oli tasapainotushäiröitä.

          Siis tasapainoitukseen asiantutevaan rengasliikkeeseen (Tekno-Rengas, Espoo)

          He hoitivat tasapainoituksen ammattitaidolla ja nopeasti. Seisoin värimonitorilla varustetun tietokoneohjatun tasapainotuskonetta hoitaneen kaverin vieressä ja hän kertoi asiallisesti havainnostaan joka renkaasta.

          Yhdessä vanteessa oli pienehkö heitto, mutta se ei vaatinut toimenpiteitä.

          Mutta parissa renkaassa oli ulkopinnassa heittoa. Tähän hän kommentoi, että tämä on tyypillistä Good Year renkaille ! ?

          Kun kaikki oli tasapainoitettu, sanoi hän, että voisit jo alkaa katsomaan uusia kesärenkaita, ja kait tiedät, että toukokuun jälkeen rengasfirmat korottavat hintojaan, että hankinta kannattaisi tehdä nyt toukokuun aikana.

          Jotenkin tämän tuntui "mainospuheelta". Mutta kysympä täältä, onko Teillä muilla tullut tämmöistä tietoa, että myyjät olisivat kesärenkaiden hintoja nostamassa?

          Mittasin, että heikoimmassa renkaassa on kulutuspintaa jäljellä noin 5 mm. (Uudessa renkaassa on ilmeisesti ollut noin 7-8 mm.) Se sakkoraja merkki on ilmeisesti 2 mm. Siis 3 mm olisi vielä ajovaraa, mutta kyllä aion vaihtaa ennen kun tuo 2 mm sakkoraja saavutetaan.

          Mutta mihin vaihtaisi?

          Nämä ensiasennusrenkaat olivat kokoa 215x55R16.

          Comment


            #6
            Kun kaikki oli tasapainoitettu, sanoi hän, että voisit jo alkaa katsomaan uusia kesärenkaita, ja kait tiedät, että toukokuun jälkeen rengasfirmat korottavat hintojaan, että hankinta kannattaisi tehdä nyt toukokuun aikana.
            Rengasala on niin kovin kilpailtu, etten usko kovin suuria korotuksia olevan tulossa. Vaan mistäpä sen tietää, raakaöljyn hinta tuskin ainakaan on laskusuunnassa lähitulevaisuudessa ja sillä on oma vaikutuksensa renkaiden hintoihin.

            Itse pyysin Espoon Teknorenkaasta tarjouksen keväällä. Heidän hintansa ei ollut kovin kilpailukykyinen ja siksi jäi kumit sieltä hankkimatta. Jos ja kun renkaiden hankinta on ajankohtainen, niin kehottaisin kysymään tarjousta Rengaslasista tai Rengasmaailmasta. Sieltä sain kilpailutuksen jälkeen parhaat tarjouksesta. Rengaslasin hinta oli selvästi edullisin ja siellä sitten kaupat tein..

            Comment


            • #7
              A6:n alla on BF Goodrich g-force profilerit, 205/55R16.
              Pidon määrä ylitti täysin kaikki odotukset, täysin eri maailmasta kuin Contin PremiumContact 1:t, ja tuntuvat myös olevan paremmat kuin Bridgestore Potenza RE040:t, tosin pienemmällä erolla. On ollut niin kuivat kelit, ettei vesiliirto-ominaisuuksia ole tullut vielä testattua. Märällä tiellä sivuttaispito on hyvä.
              Rataominaisuudet selviävät perjantaina, sääennusteen mukaan myös märkäpidosta saa parannettua käsityksiä.
              Hinnaltaan ovat merkitsevästi halvemmat kuin Potenzat, PZerot tai SportContactit.

              Comment


                #8
                Eilen sain alle uudet Nokian Z renkaat 225/45/17 ja olen erittäin tyytyväinen 150km ajon jälkeen. Rengasmelu ei ole paha ollenkaan eikä muutenkaan mitkään kovin uraherkät..

                Comment


                • #9
                  mulla on omassani goodyear hydragrip, 205-60-15, nopeusluokkaan 240. Mielestäni pitävät kuivalla hyvin, märällä poikkeuksellisen hyvin, eivätkä ole hiljaiset vaan meluavat pinnan mukaan. Kokonaisuutena suosittelen, joskaan en ole alan ammattilainen.

                  Comment


                  • #10
                    Omaan tuli 225/45/17 Nokian NRVi:t ja ovat vaikuttaneet erinomaisilta. Huomattavasti hiljaisemmat kuin vanhat GY F1:set.

                    Comment

                    Working...
                    X