Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pauke ja ABS-Valo A6 2.5TDI Q

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Pauke ja ABS-Valo A6 2.5TDI Q

    Onkohan vinkkejä mistä etsiä vikaa. Erityisesti lämpimällä kelillä tahi kun on jonkin verran ajettu autolla eli lämpenee pitää aikamoista pauketta mielestäni edestä vänkärin puolelta kun pysähtyy esim. liikennevaloihin tai pyörii parkkipaikalla. Eli nimenomaan oireilee hiljaisella vauhdilla kun vielä hidastaa tai välillä myös liikkeelle lähdettäessä paukahtaa.

    Varmastikin tähän oireeseen myös liittyy ABS/ESP valojen syttyminen kun lähtee peruuttamaan. Kun laittaa vaihteen eteen ja lähtee liikkeelle valot sammuu. Tuotakaan ei esim viileämmän yön jälkee aamulla tee. Taisi antaa vikakoodiksi Signal Error. Tuo paukkuminen joka edestä kuuluu ei mielestäni kuitenkaan ole ABS rutina vaan enemmän ehkä että olisi vetonivel tai vastaava rikki. Vauhdissa ei ääntä kuulu, eikä lopsu esim. töyssyissä vaan jarruteltaessa ja parkkipaikalla pyöritettäessä hitaassa vauhdissa.

    Onko tullut vastaavaa eteen? Jouset ja iskarit on uudet, vika oli jo ennen sitä. Samoin koko tukivarsihässäkkä eteen on vaihdettu vähän aikaa sitten.

  • #2
    Eli esim eilen päivällä paukkui niin pirusti, tänään aamulla kun oli viileähkö aamu ei paukahtanut työmatkalla kertaakaan... Voisiko olla jarrusatula tai jarrupala löysässä, sellaisia tapauksia eilen löysin googlella joitakin. Täytynee tänään tarkastella jarrupuolta.

    Comment


      #3
      Kannattaa tsekata jarrut. Mulla klopisi C4:ssa takapää ja loppu tuloksena oli irronnut takasatula. Ajattelin, että iskarissa olis vikaa, mutta ei. Kiva yllätys maantiellä jarruttaessa risteykseen.
      Sai ajella aika kauan, että toinen satulan kiinnikepulteista irtosi.

      Comment


      • #4
        Lyhyen koeajon perusteella oireet ainakin toistaiseksi hävisi. Auto on nyt huomattavan hiljainen taas, jotenkin jo taisi tottua ääniin. Eli ilmeisesti piti huomattavasti normaalia kovempaa narahtelua esim liikkeelle lähtiessä kun jarrut irroitti (automaatti) ja muutenkin toki paukkui.

        Korjaustoimenpiteenä oli siis reilusti lekaa sinne tänne molempiin etujarrusatuloihin plus kävin kaikkien tukivarsien pultit ja mutterit lävitse, eipä ne löysällä ollut mutta vähän sai kirittyä. Uskoisn kuitenkin että joku jarrupaloista oli jotensakin jumissa tjsp. No parin päivän sisään palannee jos on palatakseen.

        Comment


        • #5
          Paukkeet on pysyneet poissa mutta nyt kun oli taas lämpimämpiä päiviä syttyy nimenomaan parkkipaikalta ensimmäisen kerran liikkeelle lähtiessä peruutettaessa ABS-ESP valo. Ja sammuu kun lähtee eteenpäin. Lienee tuo oire ihan anturin kunnosta tai paikoituksesta johtuva...

          Comment

          Working...
          X