Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tulkinta-apua Xenon pykäläviidakkoon

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Tulkinta-apua Xenon pykäläviidakkoon

    Miten tämän asetuksen tätä kohtaa tulkitaan ?

    Oma Audi on C5 koppanen avant, joka on otettu käyttöön kesäkuussa -00. Jälkimmäinen ehto täyttyy, eli vaatisi ainoastaan jo olemassa olevan manuaalisen korkeussäädön jälkiasennus Xenoneille, mutta......Entäs tuo ko. kohdan ensimmäinen osa uusissa autotyypeissä 1.10.1998 lähtien.
    Onko C5 koppanen (Avant/Sedan) tullut/hyväksytty ennen mainittua päivämäärää.

    Tämä on siis tälläistä hakuammuntaa ennen valojen mahdollista ja erittäin tarpeellista päivittämistä.

  • #2
    Ensimmäiset C5:set taisivat tulla huhti-toukokuussa 1997. Kuitenkin ennen tuota 1.10.1998, koska itselläkin 9/97 käyttöönotettu. Eli minun tulkintani mukaan ei tarvitse automaattista säätöä autosi (korjatkaa jos väärässä). Valonpesurit lienevät kuitenkin pakolliset?

    Comment


    • #3
      Pesurit ne kylläkin vaatii, toki mitään erityisvaatimuksia niille en ole löytänyt - eli ilmeisesti jotkin pienet ja sievät pinta-asennusmallit ja ruikkiminen vaikka takalasipesurin kytkimen kautta.

      Uudessa Ansatien Motonetissa näytti olevan pari hyllyllistä erilaisia pissapojansuuttimia eri autoihin esim. Volvon viuhka olisi todella litteä ja laajalle ruikkiva sekä huomaamaton puskurin päällä.

      Comment


        #4
        Jos nyt oikein osaan tuota tulkita, niin jos automalli on tullut markkinoillle ennen 1.10.1998, ja auto on kuitenkin vanhempi kuin 1.10.2000 niin siinä ei tarvitse olla automaattista säätöä. Mutta A6 olisi esitelty vasta -99, niin siinä pitäisi olla automaattinen suuntaus. Ja sitten taas vaikka se olisikin esitelty ennen 1.10.1998, mutta oma autosi olisi uudempi kuin 1.10.2000 niin siinäkin pitää olla automaattinen suuntaus.

        En kyllä ole lakimies joten tämä jää lukijan vastuulle ;)

        Minulla on kyllä S4:sen automaattiseen suuntaukseen tarvittavat hilut ylimääräisenä...

        Comment


        • #5
          No niin, eikös tuo tyyppihyväksyntä numero kerro jotain koskien tätä kohtaa pykälässä
          - uusissa autotyypeissä 1.10.1998 lähtien

          Oman auton tyyppihyväksyntänumero on e1*98*14*0051, mitähän tuosta saa irti, eli onko autoni hyväksytty Suomen tieliikenteeseen ennen 1. lokakuuta 1998. Jos tämä ehto täyttyy niin silloin pärjään manuaalisella korkeussäädöllä.

          Jotain aiheesta löytyi:
          Ahtisaaren ajoilta
          AKE

          Comment


          • #6
            Tänään tuli sitten lisäinfoa aiheeseen koskien omaa autoani:
            Pyysin tuttua autokauppiasta kysymään tutultaan (erään yksityisen konttorin tj.) asiasta autoni rekkarin perusteella ja tuomio oli.....

            - Lampunpesimet tarvitaan, oli tiedossa (vaaditaan kaikkiin Xenon-valoihin)
            - Umpioista tulee löytyä D:llä alkava koodi esim D2S, löytyy
            - Koska autoni on tyyppihyväsytty ennen 1.10.1998 ja otettu käyttöön ennen 1.10.2000 riittää manuaalinen korkeussäätö pykälien täyttämiseksi.

            Lyhyesti - Taidampa laittaa pian Nikolle tilauksen valoista (E-hyväksytty sarja) ja asentaa lampunpesimet. Sitten on moraalinvartijoiden turha huudella laittomista Xenoneista....... Sorry, oli pakko.

            Comment


            • #7
              Tuskin tuohon kenelläkään on mitään sanomista, kunhan vain muistat käyttää sitä valojen korkeuden säätöä silloin kun on syytä. Muistathan?

              Comment


              • #8
                Ei kaikissa vaadita valonpesimiä... :)

                ...vuoden 1997 mallia olevassa autossa ei xenonvalojen yhteydessä valonpesimiä voida vaatia. Direktiivi 97/28/EY, joka pesimen vaatii, on astunut voimaan uutena käyttöönotetuille ajoneuvoille 1.10.2000. E-sääntö 48r2, jossa pesulaitteen asennuksesta mainitaan ensimmäisen kerran, on otettu käyttöön 6.7.2000. Ajoneuvoon on sovellettava käyttöönottoajankohdan mukaisia vaatimuksia, jolloin myöskään ajovalonpesintä ei voida vaatia. E-sääntö 99 on tuntenut xenonajovaloumpion 24.11.1997 lähtien.

                Comment

                Working...
                X