Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Molemmat takajarrut alkoivat vuotamaan yhtäaikaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Molemmat takajarrut alkoivat vuotamaan yhtäaikaa

    Olinpa muutaman viikon lomalla ja auto seisoi sukulaisen pihalla tuon ajan. Kun tuli hakemaan lentokentältä sanoi että jarrut tuntuu vähän oudolta. No kohta sitten alkoikin jo varoittamaan että jarrunesteet vähissä ja syy selvisi aika helposti. Molemmat takajarrut vuoti ihan ruiskuamalla jarruletkun banjoliittimistä. Oli ihan tiukassa eli kiristäminen ei auttanut.

    Mitä tuolle nyt voi tehdä, millainen tiiviste tuossa liittimessä pitäisi olla ja miten on mahdollista että samanaikaisesti molemmat alkaa vuotamaan? Jotain jarruremonttia kulkineeseen on talvella tehty mutta ei ole kyllä vuotanut aiemmin ollenkaan. Ja muutenkin jarrut on toimineet tosi hyvin ja tasaisesti. Nythän loman aikana kelit muuttui kovastakin pakkasesta reilusti plussan puolelle...

    Kysesssä -99 A6 Quattro 2,5TDI. Pikainen apu olisi tarpeen jotta saisi kulkineen kotiutettua.

    #2
    Voihan sitä uusilla kuparirikoilla kokeilla. Pultti ei välttämättä irtoa liittimestä, joten ei ole kuin toinen vaihdettavissa.

    Comment


      #3
      Eikös banjojen alla pitäs aina olla kuparitiivisteet? En ole ennen kuullut, että jarrusatuloissa tai letkuissa käytetään banjoja.

      Comment


      • #4
        Aika yllärinä tuli itellekin tuo kiinnitys ja vuotokohta...

        Netistä kahlasin että hydr. liikkeistä saa "ilmaiseksi" kuparitiivistettä kumirenkaalla joka olisi parempi. Ihmetyttää vaan tuo yhtäaikainen vuodon alkaminen.

        Varmaan jos vaihtaa kokonaan koko letkut on mukana tiivisteet?

        Comment


        • #5
          Tiivisteiden vaihdolla meni. Oli molemmissa alumiiniset tiivisterikat jotka oli hapettuneet täysin piloille. Mystistä silti että alkoivat samalla vuotamaan molemmat. Liekö vuotaneet jo aiemmin ihan vähän ja pysyneet silti suht tiiviinä ja nyt parin viikon käyttämättömyyden jälkeen antautuneet sitten lopullisesti...

          Comment

          Working...
          X