Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6:n takaistuin ja selkänoja märkänä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6:n takaistuin ja selkänoja märkänä

    Todellakin, kyseessä on vm. 2000 A6:n. Aluksi kuvittelin syynä olevan auki jääneen ikkunan ja tulipa annettua lapsille tulikivenkatkuista palautetta - syyttä. Ensimmäiset havainnot tein viime syksyllä kovassa sateessa ajelun jälkeen. Meni tähän asti, että sain aukijääneet ikkunat poissuljettua ja ryhdyin tarkemmin tutkimaan tilannetta.
    Kosteutta löytyi kuskinpuoleisesta takaistuimesta sekä selkänojasta - siitä kapeasta seinää vasten olevasta kaistaleesta sekä taittuvasta vasemmanpuoleisesta osasta. Lisäksi kosteutta löytyi pieneltä alueelta hattuhyllyn reunasta takasivuikkunan tietämiltä, mutta myös tavaratilan reunasta pyöränkotelon seutuvilta sekä "työkalukotelosta".
    Kiskaisin tuon kapean selkänojakaistaleen irti ja ujutin käteni takasivuikkunan alle selkänojarakenteiden ja seinän väliin. Tila oli täytetty vaahtiomuovipalasella kuminan poistamiseksi. Palanen oli lähes likomärkä. Tuossa tilassa on myös 2 kpl jotain kumisia äänieristmaton palasia, näistä etummainen oli myös märkä.
    Teoriani on, että vesi pääsee vuotamaan takasivuikkunan tiivisteen välistä seinän sisäpuolelle kastellen rakenteet ja selkänojan. Sieltä vesi valuu pyörän koteloa myöten tavaratilaan josta vesi imeytyy istuimeen. Voiko olla mahdollista? Tiivisteet vaikuttavat terveiltä. Oikeanpuoleiseen ikkunaan verrattuna ainoa ero oikeastaan on se, että kromilistan ja tiivisteen väli ei ole yhtä tiivis - mutta voiko tuo vaikuttaa tiiviyteen? Vai pystyisikö vesi olemaan pyöristä tulevaa roiskevettä? En pysty sanomaan satavarmasti, tuleeko vettä sisään myös auton seistessä. Mutta ilmeistä se on, viime viikollakin sadepäivänä auto seisoi lähes paikoillaan - pari pikku mutkaa tuli tehtyä ja tuloksena oli märkä auto.
    Katon kautta vesi tuskin tulee, kattoverhoiluissa ei ole kosteudesta jälkeäkään. Takakontin kauttakaan vesi tuskin tulee, vedenpoisto toimi moitteetta. Entä takaikkuna, voisiko se tulla sieltä?
    No, kuivattelin auton lämpimässä tallissa sisätilalämmittimen avulla ja kuivaa tuli. Mutta nyt olisivat hyvät neuvot paikallaan, mistä vesi tulee ja onko kukaan törmännyt samantyyppiseen ongelmaan?

    #2
    Nonniin, vika on sitten löydetty ja korjattu. Kiitokset tästä paikalliselle merkkikorjaamolle ja maahantuojalle...
    Asiaa tarkemmin tutkittua havaitsimme lieviä kosteuden aiheuttamia jälkiä myös D-pilarin verhoiluista. Löydös sai minut ottamaan yhteyttä paikalliseen korjaamoon. He löysivätkin vuotokohdan helposti: takalasin reunassa oli viiden sentin mittainen pätkä lasia täysin ilman liimausta.
    Vika pysyi "salassa" näinkin pitkään, kun kyseessä on "talliauto" ja pistin tyhmyyksissäni havaitun kosteuden auki jääneiden ikkunoiden piikkiin.
    Korjaamossa ikkuna irroitettiin ja liimattiin paikoilleen, tällä kertaa kunnolleen. Ja mikä kuluttajan kannalta parasta - premium luokan autolla on premium luokan takuu ja jälkimarkkinointi. Vaikka olenkin jo auton toinen omistaja - kustaanukset hoitaa maahantuoja.

    Comment


    • #3
      Hyvä. Näin sen pitää olla.

      Comment


      • #4
        Tommosia ne "Suomi-autot" on. Tänne tuodaan tehtaalta vain sekundaa, Günther pitää priiman itsellään ;-)

        Comment


        • #5
          Oliko kyseessä sedan vai avant ? Itselläni on samanlailla kastunut takaistuin ja haluaisin selvittää onko mahdollisesti sama vika.

          Comment

          Working...
          X