Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B6 takavalo ei toimi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    B6 takavalo ei toimi

    Huomasinpa tuossa että B6 avantin vasemman puoleinen takavalo ei toimi, ajattelin ensin että poltin on vaan palanut. Noh, vaihdon jälkeenkään ei toimi. Parkit pelaavat molemmilla puolilla, samoin takavalo oikealla. Näyttäisi siltä että siihen liittimeen ei tulisi sähköä. Onkos jollakin ollut tuollaista ongelmaa tai tietäisikö joku mistä seuraavaksi alkaisi katsomaan?

  • #2
    Onko autossa koukku? Mulla tapahtui juuri noin kun käytin kärryä kiinni ja kärryssäkään ei palanut toisen puolen valot eikä sen jälkeen autossakaan. Ajotietokone ei antanut mitään herjaa palaneista polttimoista.

    Korjaus kuitenkin tapahtui niin että heiluttelin sitä auton päässä olevaa kärryn valojen liitintä. Täytyy paremalla ajalla katsoa oliko johdoissa vai liittimessä vikaa.

    Comment


      #3
      Onhan tuossa tehdasasenteinen irrotettava koukku jota ei ole käytetty kertaakaan kun auton ostin vuosia sitten ennenkuin nyt kesällä kerran. En vaan nyt osaa sanoa onko valo hävinnyt ennen vai jälkeen. Pitääpä vähän tutkia tuota liitintä

      Comment


        #4
        Mullahan on ainakin Italiassa valmistetut takavalot omassa A4 2002 :) Eikös se jo sen selitä... Mutta joo, itsellä oli oikean takavalon kanssa sellaista että satunnaisesti jättää syttymättä. Auto kyllä herjasi siitä ja kyllähän toi polttimo saattoi syttyä kun käytti valot pois päältä ja takaisin. Purin tuon takavalonkin ja totesin että aika tiiviiltä näyttää joten jäljelle jää se takavalon liitin johon kyllä kosteuskin pääsee kun se on siinä "korin ulkopuolella roikkumassa". Sen liittimen putsasin ja toistaiseksi on toiminut ok, mitä nyt joku rikkoi sen takavalon mutta sitä lukuunottamatta ok.

        Comment


        • #5
          ei suoranaisesti vastausta kysymykseen, mutta havaintoja omasta valoihmettelystä. Eli ostaessa omassa (-03 sedan) ei palanut sisemmät parkit, vaan ainoastaan ulommat. Noh, polttimot oli ehjät, ja toisilla samanlaisilla -04 sedanin umpioilla sama homma, pimeänä pysyivät, kun taas omat umpiot toimi tässä toisessa -04 sedanissa. Mittausten perusteella nastoihin ei siis tullut jännitettä. (Autossa koukku, Jäegerin haaroitus-/rosvomallin mallin johtosarjalla, eli ei sillä kolmijohtimisella CAN hi/lo ja jännite mallilla...)

          VCDS:llä koodailua ja testailua, mm. asetusten muutos Avantista->Sedaniin ja muuta säätöä jota ei nyt muista, mutta valot alkoivat toimia. Itsellä oli edellisen omistajan toimesta varmaan koukun asennuksen yhteydessä koodattu valot väärin. Eli tarkista varmuuden vuoksi VCDS:llä vikakoodit ja vielä valoasetukset, sekä koodaa vaikka uudestaan, voi kenties auttaa jos muu on ehjää ja liitokset kunnossa...

          Comment


            #6
            Eipä vieläkään löytynyt vian syytä. Avasin tuon peräkärryn valojen liittimen, siellä ei ainakaan ollut silminnähden mitään erikoista. Sitten mittailin vähän yleismittarilla ja ihmetystä herättää se että kun ottaa polttimon pois takavalosta, niin siitä +johdosta on 169ohmia maihin (tämä sama myös umpion liittimestä) Muualta ei tollaista löydy. Onkohan jossakinpäin joku liitos päässyt hapettumaan? Sen mitä johtoja ja liittimiä näki tossa illalla, niin ne näyttivät olevan ok.

            Comment


              #7
              Olisiko se koukku tehty ryöstäjillä/huonoilla liitoksilla.

              Comment


                #8
                Toi koukku on ollut autossa käsittääkseni tehdasasenteisena. Voihan siellä olla jotain vikaa, mutta en purkanut vielä sen pidemmälle että olisi noi liitokset nähnyt

                Comment


                  #9
                  Alkuperäinen kirjoittaja jones Näytä viesti
                  Toi koukku on ollut autossa käsittääkseni tehdasasenteisena. Voihan siellä olla jotain vikaa, mutta en purkanut vielä sen pidemmälle että olisi noi liitokset nähnyt
                  Minkäs merkkinen se koukku on? Westfalia ois alkuperäinen kait, mulla Kovil enkä oo ollenkaa vakuuttunu et ois mitenkää alkuperäisen veroisesti asennettu.

                  Comment

                  Working...
                  X