Onko kokemuksia Audin alustan uudelleen suojaamisesta? Kymmenen vuotta vanha massaus kun ei varmaankaan voi enää olla kaikilta osin priima! Voisko kotelosuoja-aine olla tarkoitukseen sopivaa tunkeutumisominaisuutensa ansiosta? ja pitäiskö sen päälle ruiskuttaa kovempaa massaa? Vielä ei mitään hälyyttävää ole näkyvissä missään, mutta ois ehkä hyvä koittaa vähän varmistella enemmän käyttövuosia kopalle, vai mitä ootte mieltä?
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Alustan ruosteenesto
Collapse
X
-
JarkkoAvainsanat: Ei mitään
-
Muistaakseni asiasta on aikaisemmin keskusteltu (haku). Itse en tee mitään omalleni. Kestää loppuelämäni. Audilla on todella hyvät kotelonsuoja-aineet laitettu tehtaalla. Sinne kun ruiskuttaa väärää mömmöä voi liueta alkuperäinen pois?. Ainoa mitä kannattaa harkita on alustan massaus. Ps Autoni on otettu käyttöön Saksassa 14.11.92:)
-
Onko alustan massaus syytä jättää osaavan ruostesuojaamon käsiin, vai onko se mahdollista tehdä ihan kotikonstein? Pohjan tarkka pesu on luultavasti ainakin tärkeää, et sen suorittaminen ilman nosturia on tietenkin aika vaikeaa. Onko noi ruostesuojat mitä myydään spray-pulloissa ihan leluja, vai millaisilla aineilla noi ruostesuojaamot hoitaa hommat?
Oman auton pohjassa tuntuu massaa olevan suht niukasti, et nyt syksyllä tarttis suojata...
Comment
-
Teemu: ainakaan A3:ssa massakerros on jo vakiona aika ohut, eikä se oikein taida sieltä pois kuluakaan ihan muutamassa vuodessa. Sensijaan A3:ssa heikoin kohta on helmapellin alareuna, siis se mssä on esim. ne tunkkauskohdat. Varomattomalla tunkin käsittelyllä massa repeää alareunasta. Olen uusinut sitä ihan penslattavalla helmamassalla (3M, DInitrol tms).
Comment
-
Joo sen helmapellin heikkoiden huomasin jo A3:ssa, kun väänsin sen vinoks ekoilla tunkkauskerroilla. Nyt on oppinu varomaan sitäkin, mut aika heikot ne tuntuu olevan...
Eli olisit sitä mieltä, et ei välttämättä kannattais massata? On tällä autolla jo kyllä ikääkin reilu 5v, et minkä ikäisinä autoja yleensä suojataan?
Muistuu vaan mieleen äidin entinen Volvo 360 mikä ostettiin uutena ja sitä ei massattu kun ajateltiin ilmeisesti et autoa ei kuitenkaan pidetä montaa vuotta. No se kuitenkin pidettiin ja kymmenen vuoden kuluttua se siirtyi mun nimiin ja sitten se olikin pohjasta täysin mätä...no ehkä noita kahta autoa ei kuitenkaan voi verrata, kun taitaa 15v:ssa olla jotain kehitystä tapahtunut, mut tärkeää se massaus kuitenki taitaa olla.
Comment
-
Kannattaa tietysti kattoa ne paikat siltä varalta jos tehtaan tavara olisi lähtenyt evakkoon. Se tehtaan tavara on kyllä aika tiukassa ja hyvää tavaraa muutenkin (totesin kun yrittelin irroitella sitä laajemmalta alueelta tunkkauskohtia paikatessa). En lähtis kyllä tekemän mitään ylimääräisiä käsittelyjä.
Edit: niin se tunkkausongelma on sellainen, että massat lähtee irti siitä alastaivutetusta osasta, kun huolettomasti tunkilla tai nosturilla hiertää.
Comment
-
Niihin kohtiin joista on massa vaurioitunut: Irtomassojen poisto,ruosteen ym. puhdistus,ruiskuta ML:ä (tunkeutuva kotelosuojaaine joka sisältää antikorroosio kemikaaleja) kuivumisaika n.3vrk jonka päälle alustamassa tai pvc. Tässä yksi hyvä versio ja kannattaa käyttää "merkki" tuotteita!
Comment
-
Onko noi ruostesuojat mitä myydään spray-pulloissa ihan leluja, vai millaisilla aineilla noi ruostesuojaamot hoitaa hommat?
Muistuu vaan mieleen äidin entinen Volvo 360
Comment
-
Joo mun annettiin kans ymmärtää ihan Audin liikkeen korikorjaamolla et ainakaan A4:seen ei pidä mennä ruiskuttelemaan helmojen sisälle tai lokasuojiin mitään aineita kun vaarana on jo edellä mainittu vaara että alkuperäiset mönjät liukenee.
Mutta jos kuitenkin päättää suojata autonsa ni neuvottiin sit tekemään se joka kesä...
Eri asia on tietenkin jos autoa on kolaroitu, esimerkiksi itse suojasin autostani apukuskin puolen taka lokasuojan kun se oli saanut edellisellä omistajalla kokea toisen auton voiman ja kurttu oli väistämätön, korjaus oli tehty hyvin mutta suojausta ei oltu tehty. Käytin suojaukseen Dinitrolin 3642W kotelon suoja-ainetta.
Comment
-
Käytin Audiani paikallisella ruostesuojaus/tuulilasikorjaus pajalla tuulilasin kiveniskemän korjauksessa ja korjaamon kaveri pyynnöstä katsoi autoni ruostesuojauksen. Oli sitä mieltä että ei tarvitse suojata. Pääsääntöisesti ei kuulemma suosittele audeihin ruostesuojausta kuin erikoistapauksissa, tarkoitti varmaankin kolaroituja tai vastaavia yksilöitä.
Kummastelin hetken kommenttia ja kaveri mainitsi juuri tuon alkuperäisen kotolosuojauksen, joka kuulemma "liukenee" ja suojausta pitää uusia lyhyemmällä aikavälillä.
Noh, jäi suojaus tekemättä. Oli ihan asiallista palvelua, paitsi että tärkein eli tuulilasin korjaus maksoi mielestäni järkyttävän paljon.
Comment
-
Itselläni on just auto pajalla alustan massauksessa. Kävin kattomassa autoa alustan pesun jälkeen ja siellä mihin tehtaan alustamassa ei ollut laitettu, oli joitakin pieniä ruosteläikkiä. Tehtaan alustamassa on laitettu vain pahinpiin kiveniskukohtiin ja sieltäkin se oli paikoin repeillyt.
Eli kyllä se Audikin ruostuu, vaikkakin hitaammin kuin moni muu auto. Kotelosuojauksen jätin teettämättä. Etuoviin pistin itse suojauksen kaiuttimien vaihdon yhteydessä
Comment
-
-
Mielenkiintoista tuo sinkitysn ulkopellin "ruostuminen": C4:ssä oli aika pahoja kiveniskemiä, maalipintaoli rikki ja kosteusoli päässyt maalin alle irrottaen isoja paloja konepellin edestä ja tuulilasin yläpuolelta.
Jälki oli tosi rumaa, hieman samanlaista kuin olisit ottanut lipat polkupyörällä ja paranemassa olevaan asfaltti-ihottumaan olisi muodostunut suojaava rupi.
Kuitenkaan noille vaurioille ei tarvinnut paljoa näyttää hiomapaperia, kun alta ilmestyi kirkas pelti. Monen muun auton pelti olisi ollut tuossa vaiheessa puhkiruostunut.
Comment
-
Hyvin hajautunut pieiksi irrallisiksi keskusteluiksi tämäkin aihe, mutta jatketaan nyt vaikka tähän topikkiin.
Keväällä tuli ostettua Italian tuontiauto n.180tkm ajettu Golf GTI IV -98. Koko kesän pyörinyt mielessä ajatus alustan massauksesta. Kannattaako massauttaa? Onko lainkaan tarpeellista vai jopa haitaksi (vanhat mömmöt liukenee jne.).
Keväällä tuli ropatessa irroitettua kaikki sisälokasuojat. Erityisesti edessä oli sisälokasuojan väliin pakkaantunut yhteensä noin ämpärillinen multaa :). Käsittämätöntä sinänsä, että tavaraa tuli valehtelematta ämpärillinen kaavittua irti (merkillisiä pistaasipähkinöitä oli muuten mullan seassa ja mielettömän kokoisia havunneulasia...). Lopuksi pesurilla vielä puhdistin loputkin kurat pois.
Massauksen tarpeellisuus heräsi tuossa multaoperaation aikana. Yllättävän ohuelta näytti alkuperäis massaus. Lisäksi pesurilla pyyhittäessä sisälokasuojasta lähti aika ajoin väri pinnalta hyvinkin helposti. Tosin tämä todennäköisesmmin johtuu siitä, että massan päälle oli vedetty vielä korin väri siisteyttämään ilmettä.
Joka tapauksessa mieltä kalvaa yhä, pitäisikö alusta käydä massauttamassa tai massata itse. Virheettömässä kunnossahan alusta niin kuin muutkin metalliosat olivat, mutta näinköhän pysyvät talvenkin yli.
Mitä mieltä nyt olette? Riittääkö ihan tehdasmassat vai pitäisikö massauttaa? Liekö Suomen ja Italian autojen alkuperäisruostesuojauksessa sittenkään eroja?
Comment
-
Mutu on, että alusta kannattaa massauttaa tai sitten ei:). Kotelot ei. Voisiko Audin massaus olla parempi kun kansanauton- tokkopa. Eroja ei taida olla,onko auto viety mihin maahan tahansa. Samasta linjastosta ne lähtevät.
Comment
Comment