Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 b6 etupään narina/lonksunta?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 b6 etupään narina/lonksunta?

    Tervehdys Audifinnsiläiset! Foorumia on tullut lueskeltua jo tovi, mutta sanaisen arkkuni aukaisen vasta nyt, kun en löytänyt foorumilta varmaa vastausta asiaan.

    Kyseessä on siis A4 1.9 tdi avant -03 etuvedolla. Allekirjoittaneen hermot alkavat olla pikkuhiljaa riekaleina jo jonkin aikaa ilmenneen mysteeriäänen kanssa, johon ei ole vielä ratkaisua löytynyt. Olen lueskellut foorumilta erinäisiä keskusteluja, mutta vielä en ole varmaa vastausta löytänyt, tai sitten en vain ole osannut etsiä oikeasta paikasta.

    Tässä hieman taustaa ongelmasta: Autoon vaihdettiin Racelandin korkeussäädettävä alustasarja n. 2tkm sitten. Pari päivää meni ongelmitta, kunnes alkoi kuulumaan lotinaa ja lonksuntaa etupäästä. Noh, huomasivat sitten pyöränsuuntausta tehdessä, että parit tukivarret ja vetonivelen suojakumi ovat rikki ja suuntailu jäi siihen.

    Uudesta äänimaailmasta nautiskellessa ja monttuja väistellessä tilasin sitten ebayn ihmeellisestä maailmasta kaikki etupään tukivarret yms. hilut huimaan 150euron hintaan. Ajattelin, että ne kun alle vaihtaa, niin johan loppuu möykkääminen. Viime viikolla sain osat vaihdatettua ja ryntäsin ilosta kiljuen baanalle, mutta vain havaitakseni, että vieläpä oli jäänyt inhottavaa natinaa ja lotinaa jäljelle. Ääni kuuluu parhaiten ryömintävauhdissa, eikä ole väliä ajaako suoraan vai käänteleekö rattia. Toisinaan ääni kuuluu selvemmin, toisinaan taas ei kuulu juuri mitään. Kuopat menevät kuitenkin sivistyneesti eikä kolahtelua kuulu ja muutenkin ajettavuus on tukeva ja vakaa.

    Kysymys siis kuuluukin, että mistäköhän ihmeestä ääni voisi vielä johtua? Kävin uusintareissun korjaamolla ja asentaja veikkaili ääntä vain alustasarjan ominaisuudeksi. Olen kokeillut säätää alustaa eri korkeuksille, kääntää jousia eri asentoihin, suihkutella rasvaa sinne tänne, mutta mikään ei tunnu tepsivän. Jarrusatulat ja iskareiden yläpäätkin ovat kunnolla kiinni. Iskaritkin vaikuttavat ehjiltä. Onko se sitten vaan Raceland/Ta-technix/V-maxx-alustasarjojen ominaisuus? Tukivarret ja niveletkinhän ovat uudet, tosin vasta luin toisesta topicista noiden kiinaosien surkeasta laadusta...

    Jos joku jaksoi lukea loppuun asti ja vieläpä antaa hyviä neuvoja, jotka ratkaisisivat ongelman, niin voin kyllä tarjota pullakahvit! :) Tai ainakin kymmenen pistettä ja papukaijamerkin.
Working...
X