Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Takarenkaat kuluu sisälaidoilta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Takarenkaat kuluu sisälaidoilta

    Mikäköhän mahtaa olla syynä kun kummankin puolen takarenkaat kuluvat sisäkulmilta melko reilusti? Auto käytetty ohjauskulmien tsekkauksessa viime viikolla ja sielläkään ei vikaa ollut. Auto on Audi A4 1.9 TDi vm.-02 (ei quattro) sedan. Renkaat 225/45/17. Eibachin pro kit tuottaa autoon -30mm madalluksen vakioiskareiden kanssa. Autolla rullattu vajaa 360tkm. Olisiko mahdollista, että ongelma liittyisi jotenki madallukseen, joka on kuitenkin ollut autossa melkein uudesta asti. Lisäksi perä on melko "seilaava", eli nopeilla ohjausliikkeillä perä tuntuu hieman turhan elävältä.

    Mutta kiitosta jo etukäteen, jos jollain olisi jotain mielessä.

    #2
    Onko camberkulmat miten lähellä tappia suuntauslapun mukaan? Turha elävyys ajossa kielii puslista/nivelistä, jotka ovat ehtoo puolella.

    Comment


      #3
      Jos renkaat on aika lähellä loppuaan kulutuspinnan suhteen niin ne yleensä kuluvat nurkista ensin loppuun. En tiedä miksi, mutta itellä on paritkin kesärenkaat melkein loppuunajettuina sitten menny nurkista sileiksi/kankaille, vaikka muualla pintaa vielä olisikin jäljellä.

      Comment


      • #4
        Madallus ei taida takapäässä aiheuttaa camberia ainkaan B5 mallissa. Mutta itsellä tuli sama ongelma 250tkm jälkeen. Mittauksista näki, että nekatiivista camberia on, mutta sitä ei pysty säätämään mistään. Vaihdatin renkaat puolelta toiselle ennen kuin oli sakkorenkaat.

        B5 mallissa oli myös sellainen 10cmX10cm 4 pultin kiinnityskohta ja laitettiin siihen vähän fylliä että saatiin camberit vähän suorempaan. Tuli sitten myytyä auto pois ennen kuin näki että onko vaikutusta.

        Comment


          #5
          Kyllä eipähhi tossa b6:ssa noita renkaita syö. Edellisen omistajan peruja: Asennettu juurikin samanlainen jousisetti (kuitti asennuksesta 10/08) - pyörän kulmat suunnattu (05/09) ja kitkat (DOT 08) jotka tuli auton mukana sisälaidasta reilusti enemmän kuluneet. Ja auto tosiaan B6 etuveto. Eli sen verran menee kulmat v*tuilleen tolla setillä että nelipyöräsuuntaukseen ja sitten uudet renkaat. Noi mitkä on jo lähtenyt kulumaan sisältä kuluu vinoon loppuun asti.

          Vähän leveemmillä vanteilla vielä korostuu kuinka hurjan näköiset mulla noi kulmat takana vieläkin on (camber ja caster) mutta ei ne renkaita enää syö.
          Viimeksi muokannut ee-2; 18.5.2011, 14:34.

          Comment

          Working...
          X