Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Käytännön kysymys maalamisesta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Käytännön kysymys maalamisesta

    Kun puhtaalle pellille maalaa olisi kai hyvä vetää ensin yksi kerros happopohjamaalia (etching primer) sitten tavallinen pohjamaali ja sitten maalit ja lakat päälle.
    Miten happopohjamaalin kanssa toimitaan kun tehdään paikkamaalaus- eli reunat lähinnä askarruttaa. Voiko vetää vanhan karheaksi hiotun pohjamaalin päälle?
    Maalaamosta/asiantuntevasta maaliliikkeestä vastauksen varmaan saisi- en ole vaan löytänyt sellaista liikettä jossa myyjä tuntuisi asiantuntevalta- useimmat ovat siellä vaan töissä...
    Vastauksista, vinkeistä ja mielipiteistä kiitollinen!
    Benkku

    #2
    Käy kysymässä Pintaväri -nimisestä liikkeestä. Putiikki on Tuusulantien kupeessa Metsälän kohdalla. Siellä on ainakin kohtuullinen asiantuntemus automaalauksen suhteen (jos oikea henkilö on paikalla). Sieltä saat myös sävytetyt automaalit ja tarvikkeet, sekoittavat tarvittaessa erikoisempiakin värejä.

    Comment


      #3
      voit vetää happoa ihan hyvin... esim jos hiontaväri menee puhki ja pelti paistaa, niin pieni ruiskaus happoa. Toki kannattaa muistaa että jotkut pintavärit eivät ole kovin peittäviä ja erivärisestä pohjasta saattaa tulla sävyeroja.

      Comment


      • #4
        Metsälän Pintavärissä olevan henkilön nimi on Jussi Mäenpää. Sillä on myös oma maalaamo, jos tarvitsette maalariakin.

        Comment


          #5
          Kiitoksia!

          Kiitoksia vinkeistä! Enköhän noilla pääse eteenpäin.
          Arvelutti sana happo tuossa pohjamaalissa (mielessä joku 80% fosforihappo tms )
          Yhdeltä teollisuusmaalarilta olen yrittänyt kysellä - tuntuu että koko hänen sanavarastonsa rajoittuu kahteen sanaan : "Inerta Primer"
          Benkku

          Comment


            #6
            Happomaalista kannattaa nyt ainakin varmistaa, että se sopii sinkitylle pinnalle, eikä syö sinkkikerrosta pois - jos siis Audia meinaat maalata.

            Comment


            • #7
              Ei happomaali syö koko pintaa pois, vaan syövyttää pinnan karheeksi, siitä tulee nimikin,etching primer -> etsaus eli syövytys. Poistaa sinkin päälle muodostuneen korroosion. Melkein itse laittasin alle sinkkiä enemmissä määrin sisältävää maalia tosin ensin.

              Inerta primerilla jos aiot maalata niin niistä kannattaa valita 51 miox, sopii puhtaalle pellille ja toimii hyvin ruosteenestona.

              Comment

              Working...
              X