Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Abs vaiva.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Abs vaiva.

    Abs ongelma on vaivannut puoli vuotta. Ei tule joka ajo kerta. Eli kun lähtee liikenteeseen ja nopeus nousee yli n.30-40km niin abs:n ja esp:n valot syttyy ja piippaa kolmesti (vain startin jälkeinen ensimmäinen nopeuden nosto). Näyttöön jää vilkkumaan (!) merkki. Vikaa ei saa jarruttaessa päälle vaan ainoastaan nopeuden nostossa. Vika koodin antaa 01435 - Brake Pressure sensor 1 (G201). Paikallisessa "luottokorjaamossa" on tutkittu moneen otteeseen. Missä tuo jarrupaine anturi sijaitsee? Pystyykö edes vaihtamaan? Abs:n boxi kävi jossain korjauksessa oli kylmiä tinauksia! Silti on samat oireet. Missä vika? Rupee syömään miestä ja lompakkoa.
    Viimeksi muokannut samppa555; 16.10.2010, 20:06. Perustelu: Täsmennystä.

    #2
    Pari paineanturi "vikaa" olen korjannut vaihtamalla jarrupolkimen luona olevan jarruvalo katkaisijan. Älä kysy miksi se aiheuttaa tuollaista koodia....

    Comment


    • #3
      No sitä ei ole vaihdettu. Koneella katsottuna jarruvalo katkaisin toimii. Pitää varmaan hankkia uusi.

      Comment


      • #4
        Ilmeisesti abs:n pumpun yhteydessä oleva ohjainyksikkö(työyksikkö) on vain magneetti venttiileitä täynnä. Lukeeko joku magneettivettiili sitä jarrupainetta sieltä? Erillistä paineanturia en ole löytänyt mistään. abs/esp:n ohjainyksikkö(pääyksikkö on taas takapenkin alla piilossa. Hmm.. Onkohan vika siellä? Suomeksi vika koodi oli muistaakseni seuraavaa. Jarrupaineanturin signaali on epäuskottava. Toivottavasti selviäis nyt tuon jarruvalokatkaisian vaihdolla. On tilattu ja saapuu maanantaina.

        Kiitos vastauksista.
        Viimeksi muokannut samppa555; 16.10.2010, 19:51. Perustelu: vähän tarkennettu.

        Comment


          #5
          Pari paineanturi "vikaa" olen korjannut vaihtamalla jarrupolkimen luona olevan jarruvalo katkaisijan. Älä kysy miksi se aiheuttaa tuollaista koodia....
          Mulla on semmonen teoria, että kun jarrupoljinta painetaan, niin systeemi olettaa että siellä pitää olla painetta. Jos ei jarrupolkimen painallusta tunnisteta oikein, niin paine ei vastaa pyydettyä tms. Joten pätkivä tai väärin kontaktia ottava jarrukytkin aiheuttaa tuon paineanturivian. Joka on siis vain yksi vikavaihtoehto, toki vika voi olla paineanturissa tai sen johdotuksessa. Joissakin yksiköissä anturi on pumpun päädyssä.

          Comment


            #6
            On muuten ihan järkevä teoria.

            Comment


            • #7
              Nyt on vaihdettu uusi jarruvalo katkaisin. Saa nähdä poistuuko vika. Sen pistin merkille että mitä kylmempi keli sen vähemmän on häiriön määriä.

              Comment


              • #8
                mulla oli sama ongelma. oli korjauksessa ja sen jälkeen toimii moitetta.. korjaaja antoi jopa takuu 1v..

                Comment


                • #9
                  Kyllä nyt rupeaa näyttämään siltä että vika oli tuossa jarruvalo katkaisimessa jälleen kerran. No onpahan boxi korjattu valmiiksi kun sieltä löytyi kylmiä tinauksia. Kiitos hyvistä vastauksista. Toivottavasti on apua muillekkin.
                  Viimeksi muokannut samppa555; 16.10.2010, 20:07. Perustelu: Kiitos

                  Comment


                    #10
                    Ei oo sun boksissa mitään tommosia tyyppivikoja. Sanovat vaan, että saivat laskutettua. Oliko boksi se joka on takapenkin alla?

                    Comment


                    • #11
                      Siis se boksi mikä on konehuoneessa abs/esp:n pumppujen yhteydessä. Rupeevat arvailemaan ku ei ole tietoa mistä etsiä vikaa.

                      Comment


                        #12
                        Sun autossa, kun on ESP, niin ABS-ohjainyksikkö on takapenkin alla. Konehuoneessaon vain "tyhmä" liitäntäboksi, jossa ei ole juotoksia.

                        Comment


                        • #13
                          Joo kyllä tuo ohjainyksikkö homma selvisi. Tosin liian myöhään.
                          En ole vielä maksanut mitään rempasta. koska auto ei silloin tullut kuntoon. Sovittiin kun auto toimii niin katsotaan lasku sitten. Pitää yrittää tingata tuo turha boksi homma pois laskusta.

                          Jos muilla on samoja vaivoja niin kannattaa kyllä ensimmäisenä vaihtaa tuo jarruvalo katkaisin kun maksaa marmoritiskillä 27€. Vaikka huoltoliikkeen edustaja sanoo että se toimii... on tarkastettu koneella.

                          Comment


                            #14
                            Noissa vianhauissa on se ongelma, että tietokoneella katsottu sen hetkinen tilanne ei vastaa normaalia ajotilannetta, sen takia huollossa luuli, et se toimii.

                            Comment

                            Working...
                            X