Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Etupäässä jokin kiljuu

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Etupäässä jokin kiljuu

    Saako arvauksia mikä ääntelee ja mitä voisi käännellä tai väännellä tai koputella lisätutkimukseksi? Nyt on alkanut kuulua etupäästä melko voimakasta kiljuntaa. Ikäänkuin joku metallinen laahaisi jarrulevyä vasten. Ääni on ilmennyt toistaiseksi vain ajaessani Hesassa Elimäenkadun parkkihalliin. Sinne menee sellainen spiraali ylösajoramppi, joka kiertää vastapäivään. Kovin laajoja testejä en ole tuolla päässyt tekemään, samoin testaamatta on, tapahtuuko sama ilmiö kaartaessa tasaisella maalla. Ääni kuuluu siis vain kun pyörät on käännetty vasemmalle ja ajetaan tuota spiraalia ylös. Kun pyörät kääntää suoraan, ääni loppuu heti. Normaali ajossa en ole mitään kuullut, kadunkulmissakaan. Jarrupalat on vaihdettu viime loppukesästä, joten ne pitäisi olla vielä kunnossa, etupyörien laakerit on vaihdettu 50 tkm sitten, joten nekin pitäisi vielä olla iskussa. Mutta mikäs muukaan tuolla voisi äännellä kuin laakerit tai jarrut?

  • #2
    Voi mennä ihan mettään, mutta tuli heti mieleen tää amerikkalaisten elokuvien jarruefekti. Eli rengas päästäisi ko. äänen kun hankaa ajorampin pintaa vasten. Kääntäessähän se hieman luistaa pinnalla.

    Comment


      #3
      Ei kyllä kuulosta rengasääneltä, mutta pitää vielä kokeilla kun taas tulee pari päivää oltua täällä pääkaupunkiseudulla. Se kyllä tuli itellekin mieleen, mutta minusta tuo ääni on metallinen.

      Comment


      • #4
        Onko "ufo" jarrut? Jarrupala kun sopivasti lahaa "levyä" vasten, niin se jotenkin resonoi ja rupeaa ufo "ulvomaan".

        Comment


          #5
          No on ufot, vielä. Löytäis ne S6:n tolpat niin vaihtuis. Muut kilkkeet on jo kotona. Mutta asiaan, onko siellä jossain (missä ja onko normaalia) sitten sen verran väljää, että pala pääsee laahustamaan kun ajaa pitkää kaarretta?

          Comment


            #6
            Onko yhden kerran vaiko toistuvainen murhekiljunta? Itsellä monasti noussut tukka pystyyn (koko 1mm pituudelta) kun sopivasti kivi levyn ja satulan välissä. Tule taas käymään niin toimin auttavaisena amatöörinä tjsp..

            Comment


              #7
              Tänään taas parkkihalliin ajettaessa tuli vähän testattua. Ei tule renkaista eikä ihan pienellä kääntymiskulmalla. Eilen hallista lähtiessä ääntä ei kuulunut, joten tuo voisi viitata siihen, että ääni esiintyy vain kun paikat on ajettu lämpimiksi. Ja tähänä asti tuo on ollut vain täällä Soneran parkkihallissa ilmenevä juttu, ne tasamaatestit on edelleen tekemättä.

              Comment


                #8
                Joo, ilmeisesti tuo kiljunakin on vain joku ihan olematon pihinä, joka kaikuu tyhjässä hallissa ... Pitänee siis tsekata ahtovuodotkin! :-p

                Comment


                • #9
                  Mulla samantyyppinen ongelma, eli takajarrulevyistä lähtee ääntä - häiritsevän paljon. Liekö
                  a) jarrupalat kuluneet, vai
                  b) jarrulevyt kuluneet? takajarrulevyt kyl näyttää aika kuluneilta. Onkohan muilla esiintynyt tätä levyjen hankausongelmaa? Ei tuo niin maantieajossa haittaa, mutta kaupungiajossa ei viittis jalankulkijoita tuolla metelillä häiritä.

                  Comment


                  • #10
                    Kumma vika - nyt ei taas pariin päivään ole pitänyt minkäänlaista vinkunaa. Eli vaivaa vain aika ajoin.
                    Oiskohan joku laahausta säätävä tsydeemi jäykistynyt (auto ollut seisontavakuutuksessa viime syksynä), eli laahaukset ei toimi kuten pitäis...? Pitänee käytättää jollain asentajalla, voi samalla tarkastuttaa nuo tukivarret, iskarien kiinnikkeet, yms.

                    Comment

                    Working...
                    X