Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ratti tärisee!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ratti tärisee!

    Tervehdys!

    Mitä kannattaisi tarkistaa kun noin 80-90 vauhdissa ratti alkaa täristää!?
    Renkaat käytin tasapainotuksessa. Ihmetyttää kun talvirenkailla ei tehny sitä. Kesä renkaat 18" ja talvi renkaat 17".

    #2
    Kokeile kääntää etu- ja takarenkaat päittäin. Jos kiero vanne, niin ei välttämättä tasapainotuskaan auta.

    Comment


    • #3
      Syy saattaa olla melkolailla missä tahansa. Itselläni oli täysin sama ongelma vielä pari viikkoa sitten: 110km/h vauhdissa rupesi täristämään julmetusti. Talvirenkailla/-vanteilla ei ollut mitään.

      Renkaat kävivät tasapainotuksessa, tarkastettiin vanteiden suoruus - kaikki ok.

      Seuraava epäilty oli väljät soviterenkaat (foorumi auttoi tässä, kun tarpeeksi kaivoi vanhoja threadeja). Vanteiden maahantuojalta uudet soviterenkaat ja kappas !! Tärinä hävisi ja rupesi iso Audi kulkemaan arvolleen sopivalla vakaudella ja rauhallisuudella.

      Jos soviterenkaita ei vanteissasi ole, niin vaikeaksi menee. Ensin tietysti kannattaa paikallistaa tärinän lähde, jos selkeästi tulee jostain kulmasta. Jos renkaat ova sinulla uudet (ei aiempaa kokemusta edellisiltä kesäkeleiltä), pahimmassa tapauksessa voi itse renkaan rakenteessa olla vikaa ja ainoa parannus on uusi rengas.

      Mielestäni kiero vanne tulee tai ainakin pitäisi tulla ilmi tasapainotuksessa. Kuten Ville tuossa ehdottelikin, kannattaa vaihtaa renkaiden paikkoja päikseen - tärinä saattaa loppua tai vaihtaa sijaintia, helpottaa vian paikallistamista.

      Comment


      • #4
        Tietty auttaa jos pystyy päättelemään onko kyseessä pystysuuntainen liike vai vatkaako ratti edestakaisin. Tuo edestakaisin tuntuva liike johtuu monesti väljyydestä alustassa. Omassani tuo johtui täysin loppuunkuluneista ylätukivarsista ja renkaassa oli selkeä klappi kiun sitä heilutteli sivusuunnassa

        Comment


          #5
          Meillä oli joskus suoraksi todetulla vanteella kunnossa oleva rengas ja paketti tasapainossa. Täristi silti 110 vauhdissa. Rengasta käännettiin neljännekierros vanteella ja vapinat poistui. Ilmeisesti pieni heitto renkaassa ja vanteessa sattui samalle kohdalle ja aiheutti riittävän pystyheiton.

          Comment


          • #6
            Täältä myös ääni soviterenkaille, itse uskoin rengasliikkeen "ammattilaisia", joiden mielestä soviterenkaissa ei ollut mitään vikaa ja ostin tyhmyyksissäni uudet vanteet sekä renkaat. Tämähän ei auttanut, joten sorvautin alumiiniset soviterenkaat ja AVOT, jo rupes meno tasoittumaan :)

            Ainakin B7:ssa on vähän ihmeellinen etunapa, jossa muoviset soviterenkaat eivät keskitä kunnolla.

            Comment


            • #7
              Itse arvelisin että raidetangon päät on menossa. Taitaa olla aika yleistä saksalaisissa autoissa. Laita renkaat osoittamaan suoraan eteenpäin sitten tarraa kunnolla kiinni renkaasta ja heiluttele rengasta. Jos pientäkin välyyttä löytyy tuossa heiluttelussa, on syynä nuo raidetangon päät, luultavimmin.

              Comment


                #8
                Kiitoksia vastauksista. Täytyy mennä tutkimaan asiaa.

                Comment

                Working...
                X