Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B6 Oikea etuvilkku ei toimi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B6 Oikea etuvilkku ei toimi

    Tervehdys! Auto on A4 B6 ja oikea etuvilkku ei toimi. Kaikki muut vilkut toimivat, mutta tämä yksi pysyy pimeänä.

    Irrotin ensin umpion, sitten vilkun polttimon ja kokeilin laittaa saman polttimon takaisin. Laitoin hätävilkut päälle ja vilkku toimikin. Hienoa, ei muuta kun matkaan.. Mutta huomasin heti autotallista ulos ajaessani, että ei se enää toimikaan.

    Vaihdoin tämän jälkeen uuden polttimon ja taas liikkeelle. Nyt se toimi muutaman kilometrin ajan ja sitten pimeni jälleen. Muut vilkut toimivat edelleen ihan ok.

    Eli poltin ei ole rikki, mutta jostain syystä se toimii enää vaan hetken kunnes sitä käy vähän "nykimässä". Olisiko kenelläkään ideoita, että mistä tässä olisi kyse?
    Viimeksi muokannut Jaksu; 27.4.2010, 21:56.

  • #2
    Polttimon kanta hapettunut / ei ota kontaktia kunnolla. Tsekkaa se - mulla oli sama homma.

    Comment


      #3
      Huono kontakti, useilla ollut vastaavia ongelmia, itselläkin.

      Putsausta ja sitten vaikka "stabiloit" sen muovikannan vaikka ilmastointiteipillä umpioon, ettei pääse liikkumaan.

      Comment


      • #4
        Mulla ollu sama homma kummallakin puolella.. Siihen on melko hyvin auttanut kantaosan kosketuspintojen taivuttelu ja se , ettei väännä sitä kantaa ihan loppuun asti. Ajoittain tuota joutuu silti säätämään...

        Comment


          #5
          Aika yleistähän tuo on merkistä riippumatta. Santapaperia, kielen taivutusta ylöspäin ja ehkä jotain elektro-suojaa veilä suihkaus.

          Comment


          • #6
            Kiitos paljon vinkeistänne, kokeilen putsausta ja taivuttelua.

            Edit: Hapettumisesta oli selkeästi kyse. Putsailin hapettumat ja taivuttelin hieman kantaa --> nyt toimii!
            Viimeksi muokannut Jaksu; 3.5.2010, 07:03. Perustelu: Toimii!

            Comment


              #7
              Sama vika oli täälläkin. Putsailin tuossa pari kuukautta sitten hapettumat pois ja taivuttelin kontaktipintoja, mutta nyt iski jälleen sama vika. No, tiskiltä uusi vilkun kanta ja polttimo. Purkaessa tulikin sitten vastaan yllätys, eli itse kotelon kontaktipinta oli syöpynyt osittain taivaan tuuliin! Johtunee varmaan siitä, että syöpynyt pinta on kuparia kun taas kannassa on alumiinia. Ei ole ihan loppuun asti ajateltu tämä(kään) juttu.
              Attached Files

              Comment


                #8
                Janne: Samat oireet ja sama havainto, valitettavasti. Nyt ei toimi enää ollenkaan - varmaan taas paremmin asettelemalla toimisi hetken. Onkohan tuohon mitään muuta pysyvää korjausta kuin koko umpion vaihto (marmoritiskillä ovh yli 500eur)?

                Comment


                • #9
                  Alkuperäinen kirjoittaja Janne Mäntylä Näytä viesti
                  ...kotelon kontaktipinta oli syöpynyt osittain taivaan tuuliin!
                  Minullakin sama juttu nyt näköjään. Jos joku keksii pätevän fiksin niin jaatkos foorumilla. Itse yritin taivutella kontaktipintoja ottamaan paremmin kiinni mutta ei taida olla pitkäikäinen apu...

                  Comment


                  • #10
                    Moi,

                    Laitanpa jakoon oman kokemukseni.
                    Kiitos tämän viestiketjun osasin lähteä hakemaan ratkaisua pätkivään oikeaan etuvilkkuun.

                    Juurikin edellä kuvatun lailla, oli pieni kolo "syöpynyt" siihen liittimeen/pidikkeeseen, johon polttimo asennetaan (ja johon johtoliitin kiinnitetään).
                    Hieman asiaa ihmeteltyäni, huomasin vian todellisen syyn; polttimolla ja pidikkeellä (tai mikä sen nimi sitten onkaan...) olevalla maadoituskontaktilla on hieman erisuuruinen säde. Tästä johtuen lampun rungon kontaktipinta on hyvin pieni. Kun vielä omalla kohdallani sattui niin, että polttimon merkinnät, jotka on tehty painamalla, osuivat juuri kontaktipinnan kohdalla, pieneni kontaktipinta vielä entisestään. Kun sitten tästä todella pienestä pinta-alasta johdetaan virtaa läpi, kuumenee pinta, ja alkaa ikään kuin hitsautumaan taivaan tuuliin.

                    Korjauksena toimi kärkipihdeillä tehty taivutus polttimonpitimen maadoituskontaktiin. Kontaktipiste tuli myös hieman eri kohtaan, painettujen merkintöjen ulkopuolelle. Hyvin toimii taas...

                    Jos/kun vaihtaa uuden pitimien, kannattaa ehkä tarkastaa millainen kontaktipinta uudessa yhdistelmässä on. Vie se varmaankin jonkin vuoden ennekuin alkaa temppuilemaan, mutta kuitenkin...

                    Comment


                    • #11
                      Kyselen tyhmänä. Pojalle hommattiin A4 B6 -02 ja siinä vilkut hehkuu himmeästi ja kun vilkun laittaa päälle niin kirkastuu ja vilkuttaa kuten pitääkin. Onko jossain läpivuotoa, kun kumpikin puoli hehkuu kokoajan valojen ollessa päällä, vai onko kyseessä jonkinlaiset "äärivalot" ?

                      Comment


                      • #12
                        Siihen joku edellinen asentanut "jenkkiparkit". Pitäisi löytyä ylimääräisen näköiset modulit umpion sisä- tai ulkopuolelta. Ei tainnut saada koodattua jenkkiparkkeja B6?

                        Comment

                        Working...
                        X