Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

TT:n helmat

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    TT:n helmat

    Vaimon TT:ssä pientä ruosteenalkua helmapalan ja etulokarin saumassa.
    Lähteekö helmapalat "helposti" kokonaan irti? Olisi helpompi puhdistaa sauma kunnolla. Miten irtoaisi takaspoileri? Sielläkin alapuolella pieni ruostekupla spoilerin saumassa...p..kele!
    Hyviä neuvoja kaipaisin!
    -asko-

  • #2
    Se helmapelti on pultattu kiinni päistä, alta ja kynnyslistan alta. Irrota kynnyslista varovasti, se on kiinni kaksipuoliteipillä lähes koko matkalta ja muutamalla muovikiinnikkeellä päistä. Suosittelen eteen roiskeläppiä, suojaavat sen helman pään hiekkapuhallukselta. Jos ei ole pahasti kärsinyt se etureuna vielä niin korjaisin ehkä paikallaan, on se kuitenkin sen verran työläs irrottaa kokonaan vaikkei vaikea olekaan.

    Takaspoileri on luukun verhouksen alta ainakin ruuveilla kiinni, en tiedä onko vielä jollain liimallakin. Projektiosiossa taisi olla yksi kuva TT:stä spoileri irrotettuna maalausta varten.

    Comment


      #3
      Ne helmojen päiden kanttaukset on öbaut kaikissa vanhemmissa TT:eissä enemmän tai vähemmän ruosteessa, jos ei oo ajoissa huolehdittu. Se maalipinta kun on niin kova noissa niin alkaa ropisemaan pois just niistä kanttauksista. Ite hioskelin ja maalailin ne automaalaamosta saadulla maalilla viime kesänä, enkä irrottanu niitä. Onneks ei ollu läheskää niin pahaks päässy kuten yhessä autoliikkeessä olevassa kun ihan piruuttaan kävin kattomassa.

      Comment


        #4
        Kiitokset neuvoista, näillä mennään...

        Comment


        • #5
          Spoileri oli omassa kiinni juurikin niillä neljällä mutterilla ja lisäksi siinä oli aimo annos sikaa, eli on kiinni ja pysyy. Pianolangalla sahaamalla lähti irti.

          Comment


            #6
            Tosta spoilerin irrotuksesta tulikin mieleen, että voisko sieltä spoilerin ruuvinrei'istä tulla vettä luukun sisään? Ei siis peräkonttiin vaan ihan itse luukkuun. Meinaan jostain sitä tulee, enkä keksiny oikeen tähän hätään mitään muutakaan paikkaa mistä sitä tulee. Siihen spoikan päällehän se vesi jää aina makaamaan.

            Onko alkuperäisessä spoikassa keskellä alapuolella varaosanumero? Mulla meinaan semmonen löytyy. Semmonenki tuli mieleen, että jos toi on jostain syystä vaihdettu ja välissä ei olekkaan sikaa. Tai sitten sitä sikaa on orkkiksessa vaan niin nihkeesti. Ei oikeen tekis mieli alkaa sitä repimään pois jos siellä välissä on kunnon sikakerros.

            Comment


            • #7
              Minulla ei taida liimaa olla spoikan alla ollenkaan kun painepesurilla pestessä vettä pulppuaa spoikan toiselta puolelta läpi.

              Comment


                #8
                Eiköhän noissa spoikan asennuksissa ole jonkin verran eroja, kun osa tehtaalta rullanneista autoista on ollut ilman spoikkaa ennen onnettomuusryöppyä

                Comment


                • #9
                  Niissä liimauksissa on varmasti eroja, niin moni paja niitä asentanut. Niinkuin koopikka sanoi, ensimmäiset teeteet lähti tehtaalta ilman spoileria. Asennettiin jälkeen päin kaikiin, oli tehtaan oma turvallisuuskampanja.
                  Kotzi: Voi hyvinkin tulla vettä, jos siellä ei ole tarpeeksi tavaraa välissä.
                  Omaani en laittanut sikaa ollenkaan, vaan butyylinauhaa. Saa sitten helpommin ens kerralla irti jos tarvii.

                  Comment


                    #10
                    Alkuperäinen kirjoittaja J-M Koopikka Näytä viesti
                    Eiköhän noissa spoikan asennuksissa ole jonkin verran eroja, kun osa tehtaalta rullanneista autoista on ollut ilman spoikkaa ennen onnettomuusryöppyä
                    -00:aa ei pitäisi olla enää ilman spoikkaa, jollei oo ihan ite revitty irti. Eli tehtaalta lähtiessä omassa on ollut spoikka. Täytyy tossa joku kerta repiä verhoilut irti, ruuvailla ruuvit ja tsuumailla.

                    Comment


                    • #11
                      Itse asiassa kyllä on ilman spoikkaa, vaikka kuinka monia ympäri maailmaa. Tosin ne joissa ei ole spoikkaa niin esp löytyy kaikista joten tuskinpa mitään vaaratilanteita tulee.

                      Comment

                      Working...
                      X