Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Girling takajarrusatulan mäntä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Girling takajarrusatulan mäntä

    Olis kyse tuollaisen audi 90 takajarrusatulan männästä (girling 38), eli kun tuossa männässä on se "räikkä", niin kuuluuko sen sisustan pyöriä molempiin suuntiin vaiko vain toiseen? Kun tuo pyörii molempiin suuntiin ihan käsin pyörittämällä. Räjäytyskuvia olen koittanut katsella, mutta mitään varsinaista
    "räikkä" efektiä aiheuttavaa niistä en ole löytänyt.

    Pikaiset vastaukset todella arvostettuja, pitäisi saada auto nippuun pikaisesti.

    #2
    Perkele, hävis sit koko viesti johonki bittiavaruuteen.

    Eli kyllä pyörii jos tarkotat sitä ku mäntä on sylinteris. Saat sen pohjaan ja pois kiertämällä. Ite räikkäsysteemihän on männäs. Eli ku mäntä on kädes ja otat kiinni siitä "jenkaputkesta" ni jenkaputki ei saa pyöriä. Mut ku pihdeillä otat kiinni (pehmustetta tietty välis) ja vedät ulospäin ni räikkä vapautuu ja saat pyöritettyä sitä.

    Ideahan on siinä et jarrua painaes nestepaine painaa mäntää pihallepäin ja tämä jenkatappi estää sen tuloa jolloinka räikkä vapautuu ja mäntä pääsee tuleen vapaasti pihalle. Saat sen kokeiltua niin että ku otat männän ja tiivisteet pois ja ruuvaat sen jälkeen männän pohjaan (menee aiva helposti käsin ku ei oo tiivisteitä edes) ja sit pihdeillä kiinni männästä ni pitäs tulla pienellä voimalla SUORAAN pihalle.

    Comment


    • #3
      Tuosta männän jenkaputkesta ei saa käsin pyöritettyä, mutta pihdeillä kyllä. Pyörii molempiin suuntiin, eikä tarvitse vetää. Kun vetää mäntää ja pyörittelee, pyörii se kyllä helpommin, Ja kun taas painaa mäntää, se pyörii mutta nihkeämmin. Rikkikö?

      Joo, ilmeisesti tuplasin, ja se johon kerkesit vastata poistettiin.

      Comment


        #4
        Ei välttämättä oo rikki. Ite en koittanu pyörittää vetämättä mutta ei niillä jousilla siä männäs sisällä voi olla niin kova voima et estäs sitä pyörimästä. Jos sormin et saa jenkaputkia pyörimään ni todennäkösesti on kunnos.

        Comment


        • #5
          Juu kyllä se nyt tuntuis toimivan se räikkä. Tuntuu vaan että tuli liiankin herkkä, kun tahtoo palat jäädä niin hankaamaan. Palathan olikin jo vaihtokunnossa (pintaa 3-5mm) ja huomenna tulee uudet.

          Oli kerännyt jotain tavaraa sinne jenkaputken alle ja oli sitten sellanen sopiva kerros, että oli ruostunut sen tapin pää ja mäntä + hiekkaa niiden välissä, niin oli ruvennut kantamaan ja lakannut pyörimästä. Kun nuo putsas pois välistä ja avasi sen yhden pienen reiän, joka menee siitä männän pölysuojan huulen alta sinne männän sisään (noin 1mm reikä), niin johan alkoi pelittää ja liikkua kivasti.

          Ainut pikku ihmetyksen aihe oli, että kun aloitettiin ilmaamaan takapäätä (tässä vaiheessa mäntä ihan pohjassa) sai aluksi poljeskella hiljakseen rauhassa ja päästellä ilmoja pois, mutta kun mäntä saavutti palat ja levyn, päätti nesteet tulla pihalle sen jarruvivun kautta. Siinä sitten paniikissa ja itku kurkussa irrottamaan satulaa ajatellen että nyt se saatanan sokka lähti irti, jonka kanssa oli juuri 20min värkätty että saatu paikalleen. Mutta ei, sokka oli paikallaan ja satula pelitti edelleen (irrotin männän ja tarkistin). Budwegin jarrusatulan tiivistesarjaa käytin, ja siinä tuli jokainen tiiviste mitä tuossa satulassa oli (senkin joka siellä männän sisällä).

          ps. anteeksi tuo kirosana, oli pakko laittaa, sillä onhan se sokka kirottu joltain ylemmän/alemman tahon toimesta.
          Viimeksi muokannut Mehtala; 30.3.2010, 21:04. Perustelu: kirjootus häröjä

          Comment


          • #6
            sen kierre tappi systeemin o-rengas hajonnu ni tulee nesteet sieltä pihalle. Käyny joskus samallai.

            Comment


            • #7
              Kivaahan tässä on, että teki sen vaan kerran, ja juuri ennemmin olin laittanu kaikki tiivisteet uutta sinne. En sitä enää sen jälkeen purkanu kummemmin kun oli nesteet pukannu pihalle, vaan löin männän takas kiinni, ruuvasin männän lähemmäksi paloja, ilmasin, ja sitte vaan menoksi. Ei tullu enää toistamiseen pihalle.

              Comment

              Working...
              X