Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Muoviosien kromaus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Muoviosien kromaus

    Ongelmana kulahtaneet lampunympärysmuovit jotka uutena olleet kromatut. Kromi kulunut paikoittain kokonaan pois.
    Miten nykyiset "kromivärit" paukkupullosta toimivat? Muita kikkoja?
    Turun alueelta en löytänyt muovin kromauspalveluja.

    #2
    Mulla on sama ongelma peilien kanssa, ilmeisesti suola syönyt kromipinnan todella ankean näköiseksi. Uudet maksaa sen verran, että joku kikka kolmonen olisi hyvä olla olemassa.

    Comment


    • #3
      Ei taida pienten muoviosien kromausta olla juurikaan enää saatavilla koko maassa. Nykyisin kromimaalit lienee ainoa keino saada muoviosat "kromattua" ja ne alkaakin olla ilmeisen hyvää tasoa. Tässä esimerkkejä klik

      EDIT: Ja kaiketi Plasma-/tyhjiöpinnoituksella saadaaan myös pintaa aikaiseksi. Pirkkalassa tämä firma oli ennen Suomen Plasmapinnoitus. En tiedä mitä kaikkea nykyään tekevät.
      Viimeksi muokannut Vänni; 13.4.2010, 07:55.

      Comment


      • #4
        Tuosta Eforitesta olen joskus kuullut, siellä pitäisi onnistua muoviosien höyrystys sähköä johtavaksi. http://www.eforit.fi/pinnoitteet.html

        Comment


          #5
          Kromimaaleja tutkinkin ja jälki niissä on jo hyvä mutta kulutuskesto nolla!

          Comment


            #6
            Löysin kuin löysinkin netin syövereistä keinon kromipinnan korjaamiseen, nimittäin alumiinifolio ja vesi/kokis.

            Eli ideana kastella kromipintaa ja samalla hangata hieman rytätyllä foliomytyllä (kirkkaammalla puolella). Vesi toimi itsellä ainakin hapettumiin hienosti, ruosteet pitäisi lähteä sitten kokiksella. Light-kokis ei tahmaa kuten tavallinen, joten sitä ilmeisesti kannattaa käyttää. Hankauksessa tulee välttää pyörivää liikettä, vedot pitää tehdä yhdensuuntaisesti. Tämä sen takia, että folio naarmuttaa aivan mikroskooppisen vähän kromipintaa ja pyöreät naarmut näkyvät helpommin. Itse kaadoin vettä juomapullosta samalla kun hankasin, jotta pinta olisi koko ajan märkä. Hinkkaamisen jälkeen kunnon huuhtelu vedellä ja kuivaus puhtaalla kankaalla.

            Sain pelkääjän puolen peilin erittäin hyvään kuntoon jo pelkällä vedellä, josta todisteena lähtötilanne ja lopputulos liitekuvina. Kiveniskemiä ja naarmuja foliolla hinkkaaminen ei tietenkään korjaa. Kuskin puoleinen on päässyt ruostumaan aika hyvin, joten sitä pitää vielä kokeilla kokiksen kanssa.
            Attached Files

            Comment

            Working...
            X