Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Millaiset vanteet/renkaat autooni? -yleisthread

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    10x18 Possun vanteet olis tyrkyllä. Taitaa jäädä haaveeksi. Tarkoitus olisi laittaa kuitenkin ihan reilu kumi päälle ja vielä katusliksi, niin ei viitsi venytellä. Saamari että on hankala löytää vannetta tuohon, joka ei olisi kiinasta mutta ei maksaisi sisäelimiä tai raajoja.
    Niin ja yleisesti 17 tai 18 vanne.

    Comment


      Joku on todistettavasti laittanut 10x18 vanteen taakse, koska kuvan olen tästä nähnyt. Mutta tulee jo melko härskisti ulos. Tässä kuvia miten tuo 9,5" istuu. Sisemmäs eivät tuosta mahdu menemään. Taka-apurunko on ei ole ihan keskellä, joten vasen vanne tulee vähän ulommaksi oikeaan verrattuna. Alusta saa olla tuolla yhdistelmällä melko jäykkä, pelivaraa ei kaarii hirveästi jää. 9" leveä ois fiksumpi vaihtoehto.

      Comment


        Kuvien perusteella sais olla siis 9" maksimissaan. Joustoa tulee kuitenkin olemaan ns. normaalisti, alusta tulee ajettavuuden ehdoilla, ei ulkonäön. Toki vakiosta tippuu.

        Comment


        • auto on vakio korkuinen. vanteet ja kumit alla. eivät ota mihinkään kiinni. etupäässä jalka jossa on napakiinni ja rengas, sen yläpäähän tulee ylätukivarret kiinni. ylätukivarsien kiinnitykset kun tulee jalkaan kiinni, heti niitten alapuolella jalassa on pyöreä valu (patti). joka tulee noin 10-15mm jalasta ulospäin lokasuojaan päin. kumin ja se (patin) väliin jää noin 1mm väliä. patti tulee kulutus nappulan puolen välin korkeudelle. en sit tiedä ottaako kumikiinni, jos ajaa töyssyyn tai kuoppaan, siihen pattiin. kumit 225/50.17 et 45. kesäkumit 245/40.18 joka nurkassa. oliko et joku 42 tai 45 en nyt tarkalleen muista. ei mitään on ongelmia. mutta onhan tuo 225 kumi 4mm korkeampi kuin 245 näissä koossa. 3mm spacerit kun laittais etupäähän, niin tulisi tilaa. rengaskotelossa on muuten kyllä tilaa. vaihtoehtoja on monia. ostaa 45profilin kumit tai pienemmällä et olevat vanteet. mitä mieltä ootte nuista spacereistä? kannatteeko niitä laittaa? lain mukaan niitä ei saisi olla

          Comment


          • Osaakos joku täällä neuvoa tietämätöntä? -30mm madallettu B7 kyseessä, mahtaakohan mahtua alle 8,5"x19" vanteet et:llä 48 ja päällä kumit kokoa 225/35 R19? Toi suurehko et häiritsee tossa mua ja spacereilla en välttämättä haluaisi alkaa kikkailemaan. Aika sisäänhän noi taitaa upota kyllä...?

            Tätä threadia kahlattu kyllä hullunlailla läpi mutta kaikki puhuu vaan pienistä et-luvuista B7:aan. :D
            Viimeksi muokannut Micce84; 18.11.2014, 11:53.

            Comment


              Mittaamallahan se kans nopeasti selviää. Mittaa paljonko siellä nyt on väliä, mikä on nykyisen vanteen leveys ja ET, ja sitten lasket paljonko uus vanne menee sisemmäs.

              Jos sun vanhan vanne on vaikka 7", et35, ja tilaa siellä sisällä on 50mm, niin tuon uuden vanteen (8,5" et 48) kanssa tilaa on n. 32mm vähemmän, eli 18mm.
              Viimeksi muokannut msippala; 18.11.2014, 13:22.

              Comment


              • B6:seen (sama alusta, tämän suhteen ei eroa?) mahtuu 10x18 e40. Tietty vanteen reunan muodoissa on vannemallikohtaisia eroja ja 19" vanteen kehä asettuu erii kohtaan olka-akselia, mutta mutuilisin et48/8,5" leveen vanteen menevän alle. Kumi ei sais siinä tapauksessa juurikaan pullottaa vanteen "yli" leveyssuunnassa.

                Comment


                • Tällä hetkellä sekä kesä- että talvirenkaissa on 8"x18" vanteet kummissakin, kesäsatsin et 35 ja kumi 245/40 R18 ja talvisatsin et 42 ja kumi 225/40 R18. Nuo nyt ainakin mahtuu rullaamaan ongelmitta. 19" satsiin ois tyrkyllä 225/35 rengastus niin eipä tuon juurikaan pitäisi leveyssuunnassa yli tulla. Willtheyfitin mukaan tää 19" satsi uppois 12,4mm enemmän sisäänpäin kun nykyisessä talvisatsissa. On tää säätämistä kun ei tonne oikeen mahdu mittailemaan, tai edes tunnustelemaan paljonko on tilaa vielä... :D

                  Onkos kellään kokemuksia joko Eibachin (Slamitista) tai MS-tuonnin keskittävistä spacereista? Meneekö suoraan paikalleen vai joutuuko B7:ssa alkaa pyörän navasta hiomaan ennen kun saa spacerin painettua "loppuun asti"? Jonkun 10-12mm limpun kanssa nämähän menis alle ja sopis kun nyrkki silmään.

                  Comment


                  • Itellä ei oo eibachista mutta omni competition ja fk:n limpuista molemmat ollu 12 tai 16 millisiä ja ainaki b8 navalle istunu ihan huoletta. Pidemmät pultit vaan nii toistaseksi moitteetta pysyny.

                    Ja ja edittiä, että ei oo tarvinu mitään hioa, spacereissahan lähtee siltä osalta mikä tulee napaa vasten niin pieni syventymä että istuu perille asti. Tässä näkyy oikeanpuoleisessa se syventymä..
                    Viimeksi muokannut Tomppis; 18.11.2014, 18:34.

                    Comment


                    • Kummat ~30mm madallettuun B7:aan ajettavuuden ja ulkonäön kannalta? 18x8" ultraleggerat 225/40/18 renkailla (17,3kg) vai 19x8,5" ultraleggerat 235/35/19 renkailla (19,4kg)?

                      Ulkomaisilla foorumeilla moittivat noita ultraleggeroita pehmeiksi eli menevät solmuun helposti. Onko kellään kokemuksia tästä asiasta?

                      BBS CK/CH menisivät muuten myös, mutta ne painavat mielestäni turhan paljon.

                      Comment


                      • Vanteiden kantavuuksista:

                        OZ Alleggerita HLT 8x18 580kg
                        OZ Ultraleggera HLT 8x18 620kg
                        OZ Leggera HLT 8x18 630kg
                        OZ Formula HLT 8x18 630kg
                        OZ Superleggera 8x18 670kg
                        OZ Ultraleggera 8x18 675kg

                        Enpä tuon kaavion perusteella lähtisi niitä pehmeiksi haukkumaan, mutta saahan ne paskaksi jonkun rs6 audin alla jos ajellaan mutkat sitä vauhtia että paino on kahdella pyörällä.

                        Comment


                        • Ainakaan omat Leggera HLT:t eivät ole menneet kesässä miksikään. Tietysti isompia monttuja olen varonut ja radalla en ole autolla ajanut, mutta muuten täysin normaalia ajoa.

                          Comment


                          • Ittellä B7 2.0tq sedanissa pyöriny tämän kesän ajan Ultraleggerat 8x18 -koossa ja Contin SC5 225/40 -renkailla.

                            Ajettavuuden kannaltahan ei noita 8.5x19 -vanteita pysty oikein perustelemaan tuohon bertta seiskaan, ja ulkonäkökin on itsestään kiinni.

                            IMHO 19" vanne on liian iso bertta seiskaan.

                            Ja mitä vanteiden pehmeyteen tulee, niin oma vannesarja tuli hommattua käytettynä ja vanteet tuli todettua täysin suoriksi ja renkaatkin pyörähti päälle hyvin pienillä painoilla.

                            En oo kyllä tähän mennessä saanu niitä solmuun, vaikka muutaman kerran ajanut sadeveden peittämiin monttuihin, enkä jokaiseen hidasteeseen välttämättä kävelyvauhtia aja.
                            Viimeksi muokannut KeimoEK; 19.11.2014, 10:14. Perustelu: Korjattu rengasmallin typo

                            Comment


                            • Yes. Pitää katsoa mitä talven aikana tulee vastaan. Tuohon on olemassa 18" lm replikat, mutta ne eivät oikein miellytä silmää ja painavat 22,8kg/kpl renkaineen. Jotenkin tuo 19" houkuttelisi, mutta 18" olisi kevyempi, halvempi (renkaat varsinkin) ja todennäköisesti ajettavampi.

                              Comment


                                Kantavuuksissa on vähintään 20% turvamarginaalia vielä päälle, joten aika kovaa saa ajaa, että menee solmuun. Kiviin, kanttareihin ja kuoppiin ajoon ei niitä olekkaan tarkoitettu.

                                Comment


                                • Meneeköhän A4 B8 Avantiin uuden RS4:n rengassetti 9x20" et26, 265/30 rengastuksella? Jos löytyisi vielä kuva istuvuudesta niin hienoo olis.

                                  Comment


                                  • Miksi noin leveä rengas? Ennemmin laittasin 255/30 ja pitäs kyllä mennä huoletta.. 9,5/19 et 30 ja eessä 33, 245/35 gummilla ja eessä ois ollu vielä pelivaraa., takana aika nappi. toisaalta jos vakio/sport tai sline alustalla nii pokea tulee ehkä väähä liikaa..

                                    Comment


                                    • No leveäthän nuo kumit on, mutta ois ollu "halpa" setti tarjolla...

                                      Comment


                                      • 245/30 vois olla optimi noille vanteille beekasiin. Autooni siis tulossa Eibach Pro-Street säädettävä alusta.

                                        Comment


                                          Meneekös A8 D3 17x7.5 ET29 225/50/17 rengastuksella. Vai onko combo liian pieni?

                                          Comment


                                          • Minkä kokoisia 20-tuumaisia kesärenkaita olette käyttäneet A5:ssä?
                                            Vanteena alkuperäiset 7-tuplapuolaiset 9x20 et29.
                                            Alkuperäiskoko 265/30/20 on harvinainen, jota tekee ainoastaan muutama rengasvalmistaja. Jos tilalle laittaisi esim. 255/30 tai 255/35, valikoima ja hintahaitari laajenevat huomattavasti.

                                            Comment


                                            • Iski villi visio. Onkohan mitenkään mahdollista että sopisi R8 audin 10,5x18 ET55 vanne 4.2 C5 leveisiin lokareihin, vai ottaako noin isolla ET:llä jo iskari/jousipakettiin kiinni? Spacerillä (20mm olisi jo) saisi toki pelattua ulommas mutta taitaa tulla jo kaari vastaan?
                                              Viimeksi muokannut Thetic; 25.11.2014, 14:11.

                                              Comment


                                                Villi veikkaus että menee helposti ja spacerilla joudut pelaan ettei tosiaan oo tolpassa kii ja jos vähäkää mielii kaarelle saaha. Tämä perustuu siihe että onhan nuits laitettu b7 allekki ja siinä tietääkseni on hyvin paljon kapeammat kaaret :)

                                                Comment


                                                  Ei nyt äkkiseltään löytynyt, mahtuisko b7 taakse 11 tuumaa leveä 19 vanne millään keinoilla? Kumi on 265/30.

                                                  Comment


                                                    Veikkaan että ei onnistu 19-tuumaisena. Mutta mutta.., on sinne 11-tuumaa (jopa 11,5) leveää maailmalla laitettu. Mutta olen nähnyt vain 17- ja 18-tuumaisena, sekä 265, 245 että 235 leveällä renkaalla.

                                                    Tuosta (viestit nro. 13 ja 29)

                                                    Comment


                                                    • Onkos kellään kokemusta 215/65 16 renkaista ´02 A6 Avant Quattrossa tehtaan sporttialustalla? Pitäisi varmaankin mahtua pyörimään ihan kivasti :)?

                                                      Comment


                                                      • Meneeköhän A4 B8 Avantiin uuden RS4:n rengassetti 9x20" et26, 265/30 rengastuksella? Jos löytyisi vielä kuva istuvuudesta niin hienoo olis.
                                                        Madallattu vai vakiokorkeus? Jos madallattu, niin väittäisin ettei mitään toivoa saada pyörimään ilman, että ottaa sisälokareihin kiinni.

                                                        Itselläni oli 19x9" ET33 + 255/35 ja otti aika huolella kiinni sisälokariin edessä sekä takana. Vaihdoin kapeampiin 245/35 renkaisiin ja niiden kanssa on hyvä, mutta pelivaraa ei paljon ole. ET 26 alkaa olla aivan liian pieni ET B8 A4:een ja 265 on aivan liian leveä rengas, ainakin noin pienen ET:n kanssa. Renkaiden leveyksissä on tosin todella paljon vaihtelua valmistajien kesken.

                                                        Comment


                                                        • Tuomas: 245/30 oli aika hyvä. Löytyy edullistakin rengasta.

                                                          http://duke.1g.fi/kuvat/Audi+A5+Coup...s/IMG_7142.JPG

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja BenDilde Näytä viesti
                                                            Onkos kellään kokemusta 215/65 16 renkaista ´02 A6 Avant Quattrossa tehtaan sporttialustalla? Pitäisi varmaankin mahtua pyörimään ihan kivasti :)?
                                                            Miksi haluat renkaat jotka ovat 5,4 cm halkaisijalta ja 16,5 cm virintäkehältä isompia kuin vakiot (205/55R16)??

                                                            Comment


                                                            • Mahtuuko s-line alustaisessa b8:ssa pyörimään 225/55R17 renkaat et35, vai ottaako johonkin kiinni?:)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X