Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

VAG-vehkeiden "varatankki"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • VAG-vehkeiden "varatankki"

    Tiesittekös muuten, että VAGgilaisissa on ns. varatankki? Isä oli hommannut vanhan jetan ja kehuskeli, että tossa sun ässässäkin on muuten varatankki. En tietenkään ollu samaa mieltä, mutta kun ihan kädestä pitäen näytti niin pakko oli uskoa.

    Eli tankinkorkki pois ja pikkasen kun suuaukkoon kun kurkkaa niin sieltä löytyy sellanen muovinen "vipu". Tätä kun pitää toiseen suuntaan tankattessa niin menee 10l enemmän bensaa tankkiin. Porukat kun asustelee täällä itärajan pinnassa, niin Venäjällä autoansa tankkaavat osasivat kertoa isälle kuinka saada tankin piripintaan.

    #2
    Kyseessä ei ole varsinaisesti varatankki. Lisätilavuuden tarkoitus on käsittääkseni toimia tasaussäiliönä polttoaineen lämpölaajenemisen varalta.

    Comment


    • #3
      Jotain tällaista ajattelinkin, pelkkä varatankki kuulostaisikin vähän oudolta. Mopossa voi toimia mutta eihän siinä olisi autossa mitään järkeä. Miksi sitä tankkia ei samantien tehtäisi 10l suuremmaksi?

      No hyvä, että selvisi. Nyt voin vielä tieteillä isälle mikä tarkoitus sillä oikeasti on.

      Comment


      • #4
        kun pitää toiseen suuntaan tankattessa niin menee 10l enemmän bensaa tankkiin."
        Joista kesäkelikuumalla litra valuu kylkeä pitkin kankaalle kun se maasäiliöstä pumpattu +4°C bensa alkaa kasvattamaan kokoa. Siis jos ei heti lähdetä ajamaan tankkia vajeemmaksi.

        Joutuivat isot pojat vipusen lisäksi aikoinaan opastamaan miksi itärajan takaisella huoltoasemalla oli kiilaksi viistetty 44:sen pätkä pumpun vieressä; tulee paremmin ilmataskut pois tankista kun on riittävästi kallellaan...

        Comment


          #5
          Varsinainen "varatankki" on se mittarin punainen osuus/varoitusvalo, joka kehottaa tankkaamaan ennen kuin tankki on aivan tyhjä. Paisuntatilan täyttö ainoastaan viivästyttää mittarin vajenemista eikä täten toimi varatankkina.

          edit: Paisuntatilahan tyhjennetään ensimmäisenä. Varatankki taas pitäisi käyttää viimeisenä, kun kaikki muu on jo käytetty...
          Viimeksi muokannut panu; 23.12.2008, 17:27.

          Comment


            #6
            Paitsi että jos ottaa bensaa ulos tankista. Niin bensaa ei tule yhtään ja sitten kun antaa auton seisoa jonkun aikaa niin taas mittari nousee.
            Tämä siis kun on tankannut kaikki röörit täyteen :)

            Comment


              #7
              "Kaikki röörit täyteen" on bensahöyryjen takaisinkierrätyksellä varustetuissa malleissa kaikkea muuta, kuin voittaja rivi.

              Comment

              Working...
              X