Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ostin B6 S4 xenon umpiot ilman ballasteja = Ongelma(ko)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #31
    Alkuperäinen kirjoittaja jaarli81 Näytä viesti
    Nonniin, tänään tuli vahvistus Keravan Huolto-osasta...hinta 133€/kpl ja toimitusaika 2-3vkoa. Ei tarvitse kahdesti miettiä mistä tilaa. On muuten pikkaisen eroa marmorihintaan...vinkiksi muillekin. Vielä kun porukka myy käytettynä noita ballasteja 150€/kpl!;) Virtapiuhoja eivät käsittääkseni sisältäneet joten ne ja D1S-polttimot täytyy vielä hommata.

    No, ennen kuin osa on kädessä ei voi tuulettaa...joku sudenkuoppa tässä nyt täytyy olla!
    Selvitin kaverin vm. 2003 S4:seen näitä ballasteja. Kaveri oli soittanut Audicenter Espooseen ja siellä hinta oli 480€/kpl..

    Soitin Kaha Oy:lle ja ballasti LAD5GL löytyy Valeon koodilla 61-88794. Seuraavaksi soitto Hessumobiiliin ja heidän hinta kyseiselle ballastille on 97,65€/kpl. Nyt ei ollut maahantuojalla hyllyssä joten toimitusaika on 2-4 viikkoa tai pikana (tulee noin päivässä ja maksaa 50€ lisää).

    Comment


    • #32
      Mullakin on nyt sit omasta toi ballasti pimennyt ja uutta pitäs saada. Täällä peräkylässä kun asun ja noita varaosapuljuja kun ei täälläpäin oikeen ole, ni oisko kellään tietoa et kuinka innokkaasti noi mahtaa esim. Hessumobiilista lähettää osia mihinkään päin suomea? Tuntu toi Hessumobiilin vajaa 100?:n ballasti nimittäin varsin huokuttelevan hintaselta...

      Tai jos joku ois suostuvainen tilaamaan moisen nimissään ja lähettään sitte osan mulle jahka se saapuu? Jos moisia arjen sankareita löytyy, ni privalla vois lähestyä...

      Comment


        #33
        Mulla olis noita LAD5GL ballasteja uusia muutama ylimääräinen. Tilasin itselle Jenkeistä, mutta ei sopineetkaan omaan autooni (Chrysler 300C). Nuo lähtee sopivaan hintaan tarvitsevalle. Ja jos jollain sattuu olemaan Valeon LAD5G malli, jossa on 12-napainen liitin niin voisin ostaa pois.

        Comment


          #34
          Liitynpä joukkoon surulliseen tunti polttimonvaihdon jälkeen. Jostain pitäisi siis saada tuollainen LAD5GL ballasti itselleni. Joko Raahesta tai sitten Hessumobiilista. Ei kellään satu olemaan ylimääräistä tuollaista?

          Onko kukaan muuten tehnyt ruumiinavausta moiselle, onkohan siellä kuten webastoissa joku tyyppivika joka olisi helpohkosti korjattavissa?

          Comment


          • #35
            Liekkö noi ballastit valettu umpeen, että uutta vaan tilalle.

            Comment


              #36
              Siltähän tuo vaikuttaa, että uusiksi menevät. Toinen kosahti eilen, sain onneksi tilattua yhden uuden jo.

              edit: ballasti on siis hitsattu umpeen. Kuori on kaksi prässättyä Al-levyä ja sauma on sellainen että sitä ei kyllä auki saa ainakaan niin että se menisi nätisti takaisin kasaan.
              Viimeksi muokannut haraldh; 15.11.2010, 12:55.

              Comment


                #37
                Onko jollain tietoa löytyykö D2S tyyppiseen B6 orkkisxenoniin ballastia "tarvikkeena" samaan tapaan kuin noihin D1S xenon-plussiin?

                Pientä välkkymistä ollut havaittavissa paikoillaan ollessa. Tuntuisi parantuneen ainakin osittain uusilla Philips D2S+ polttimoilla, mutta vähän tuntuu siltä että joku päivä ballasti hajoaa ja ei huvittaisi 500eur hätäpäissään maksaa marmorille.

                Sinänsä hauska tuo ~2003 esitelty Xenon+, jonka valotehoa on paljon moitittu. Ei ole ainoa VAG jossa valotehoa on huononnettu merkittävästi uudistusten myötä. Nuo ei-plus xenonithan keräsivät aikanaan paljon kiitosta. Esim. TM harvoin kirjoittaa: "Audin valolaitteet saivat erinomaisen arvosanan, mutta tässäkin merkittävä osa on lisähintaan (7500mk) saatavien kaasupurkausvalojen ansiota. Valokuvio on on auton edessä erittäin leveä ja puhdas, ja lähivalon kantamakin ylettyy yli sadan metrin päähän. Kaukovaloilla kantamaa saisi olla hieman nykyistä enemmän."

                Comment


                  #38
                  Vastoin luulojani niin ainakaan tuossa LAD5GL ballastissa ei ole korkeudensäätöön mitään liittyvää vaan siinä on vain +12VDC ja maa sekä piuha polttimolle. Sähköisesti siihen menee siis mikä vaan ballasti. Ratkaistavaksi jää miten sen aukon ballastin jälkeen tukkii, ja miten ne johdot saisi vedettyä umpioon.

                  Comment


                  • #39
                    Vastoin luulojani niin ainakaan tuossa LAD5GL ballastissa ei ole korkeudensäätöön mitään liittyvää vaan siinä on vain +12VDC ja maa sekä piuha polttimolle. Sähköisesti siihen menee siis mikä vaan ballasti. Ratkaistavaksi jää miten sen aukon ballastin jälkeen tukkii, ja miten ne johdot saisi vedettyä umpioon.
                    Onko joissain Valeon LAD5GL ballasteissa korkeudensäätöohjaus ja joissain ei? Omastani pari vuotta sitten pimeni moinen mokkula, ja saman tien tuli ilmoitus mittaristoon ajovalojen korkeudensäädön viasta. Eli joku pieni ero mallimerkinnässä, joka sisältäisi ohjauksen korkeudensäädölle, vai mitenkähän homma on toteutettu? Jos tuo pimenee uudelleen niin jos tilailee muualta kuin merkkitiskiltä, niin onkohan mahdollista että enää ei valojen kork.säätö toimikaan...

                    Comment


                      #40
                      Aikaisemmin tässä ketjussa oli linkki lltek.com sivustolle jossa noita eroja käsiteltiin. Jos ballasti on LAD5GL on se siis se ohuempi malli jossa on vain nelipinninen liitin. Näistäkin käytetään vain kahta, eli +12VDC ja maa. Sitten oli vanhemmissa malleissa LAD5G ballasti, jossa on murkula toisessa päässä ja 12-pinninen liitin. Tässä voi hyvin olla tuo korkeudensäätö sisällään.

                      Mistään muusta en ole varma kuin että LAD5GL ei voi olla korkeudesäätöön mitenkään yhteydessä.

                      Comment


                      • #41
                        Omassani siis on alkuperäiset ksenonit ja automaattinen korkeudensäätö. Tästä säädöstä tuli herja näyttöön kun ballasti paloi. Valot eivät tehneet käynnistäessä sitä ylös_alas liikettä eikä ksenon palanut.

                        Tässä pari kuvaa omasta alkuperäisestä ballastista, mitkä pimahtivat pari vuotta sitten. Mokkulassa on kaikenlaisia numerosarjoja yms, kuka noista nyt selvää ottaa.

                        ballasti_1

                        ballasti_2

                        ballasti_3

                        ballasti_4

                        ballasti_5

                        Comment


                          #42
                          LAD5GL noissa lukee. Voihan se olla että korkeudensäätö jotenkin herjaa jos ballasti on aivan död.

                          Comment


                          • #43
                            Voihan perkele, näyttää vahvasti siltä että taas on ballasti palanu! Sain pari uutta poltinta ja ei syty edelleenkään, sitten vaihdoin ballasteja ristiin ja pimeäksi jäi nyt toinen puoli. Miten voi olla että marmorilta ostettu yli 400 euron mutikka ei kestä kuin pari vuotta!

                            Mistä noita saa halvemmalla kuin marmorilta? Ja joku homma tuossa nyt on, koska vikavaloa ei mittaristoon sytytä vaikka ballasti palanu.

                            Comment


                            • #44
                              Tuossa kuvassa ilmeisesti tuo valmistuspäivämäärä 05/04/03? Näissä mitkä tilalle vaihdettiin 2 vuotta sitten noiden lukujen kohdalla on 22/05/08. Eli jos näin on, niin ainakin 5 vuotta nuo alkuperäiset kestäneet, nämä vain näin vähän aikaa. Eikös näissä ole juurikin se 2 vuoden takuu merkkiosa kun on?

                              Comment


                              • #45
                                Jos se marmorin tavara on alle 2 vuotta vanha niin käy siellä. Marmorin tavaroissa on 2 vuoden takuu.

                                Comment


                                • #46
                                  Sepä se, 2 vuotta kun on juuri ylittynyt. Paikallinen autotarvike lupasi toimittaa n.150e:n kappalehintaan mokkulaa.

                                  Comment


                                  • #47
                                    Alkuperäinen kirjoittaja Olmi Näytä viesti
                                    Mistä noita saa halvemmalla kuin marmorilta?
                                    Tässä säikeessä on mainittu mistä noita saa, skrollaa vähän ylemmäs ;)

                                    Comment


                                    • #48
                                      Piritekillä ei ole. Niillä on jotain kiinan ballastimallia, en tarkemmasta mallista tiedä. Mutta ei käy D1S mallin kanssa, adapterijohto on vain D2S käypäinen heillä. Tietty ei kai mikään pakota itseäkään pysymään D1S mallissa, kantahan on vaan polttimossa erilainen.

                                      Vaihtoehtohan olisi sekin, että hommaisi parin D2S polttimoita ja kiinanballasti kiinni ja avot! Mutta kuin kauan toimisi ja olisiko väärä kohta säästää, en tiedä...:S Yleensä köyhällä ei ole varaa tyytyä halpaan on pitänyt kohdallani paikkansa.

                                      Comment


                                        #49
                                        Sattuneista syistä itselläni voisi olla pari viikon käytössä olleita ballasteja malliltaan LAD5GL ns. ylimääräisinä.

                                        Comment


                                        • #50
                                          Juuri heitin paikalleen uudet Valeon LAD5GL ballastit ja johan toimii! Laitoin kerralla kummatkin uusiksi, jäipähän yksi mutikka nyt sit ylimääräiseksi.
                                          Onkohan AMP merkkiset D1S 5000K polttimot kuin laadukkaat verrattuna esim. Philipsin vakioihin? Sellaiset AMP:t siellä nyt tuikkii...

                                          Comment


                                          • #51
                                            Onkohan tilanne noiden ballastien hankintahintojen/kanavien kannalta sama tänä päivänä? Vai olisiko uusia vinkkejä?

                                            Comment


                                            • #52
                                              Meronetissä näyttäisi ainakin olevean varastossa ja hinta kohtuullinen. Toivottavasti itsellä on vain polttimo menossa kun sammuilee joskus, ballastit jo kerran vaihdettu.
                                              http://www.meronet.com/catalog/produ...roducts_id=274

                                              Comment


                                              • #53
                                                Meronetissä näyttäisi ainakin olevean varastossa ja hinta kohtuullinen. Toivottavasti itsellä on vain polttimo menossa kun sammuilee joskus, ballastit jo kerran vaihdettu.
                                                http://www.meronet.com/catalog/produ...roducts_id=274
                                                Tulipa lukastua pitkästä aikaa tätäkin aihetta kun kaverin piti selvitellä se varaosanumero, mutta näköjään joku onkin keksinyt tämän bisnesidean ja saa tilattua suoraan...loisto homma. Ite tilailin Meronetilta aikanaan polttimot ja muutakin sälää eikä moitteen sijaa palvelussa. Kaverille olivat sanoneet Audicentterillä, että ballastit molempiin umpioihin + polttimot, niin maksaa vain huokeat 3030€ vaihettuna! Halpaa kun saippua...ei vienyt autoa sinne!;) Tuolta kun tilaa ja vaihtaa ite, niin taitaa säästyä pari tonnia.

                                                Comment


                                                  #54
                                                  Viikko sitten vaihtelin uudet Osram D1s polttimot tuohon S4 b6 audiin, niin eihän ne 9vuotta vanhat ballastit kestäneet kuin viikon. Ensin pimeni oikeanpuoleinen ja kun siihen sain tilattua uuden ballastin, niin samana iltana pimeni lamppu myös vasemmalta puolelta. Aika tasalaatuisia tuntuisi olevan. Noissahan on tyyppitarrassa 2000h merkintä, joten niiden ei ilmeisesti ole paljon tuota kauempaa tarkoituskaan kestää.
                                                  Uusi polttimo ilmeisesti kuormittaa ballastia hiukan enemmän, kun tuntuu monilla hajoilevan heti polttimon vaihdon jälkeen.

                                                  Oulusta Tarviketorilta löytyi Valeon osanumerolla (0)88794 uudet ballastit ja hintaa tuli 100e/kpl.

                                                  Comment


                                                  • #55
                                                    Miten porukka on modannut noita valojen korkeustunnistimen tankoja lyhyemmäksi? Omassa nelkussa säätö karkaa aina aivolaatikon ymmärtämän alueen ulkopuolelle kun konttiin lyö tarpeeksi tavaraa. Tämä myös vaikeuttaa huomattavasti perussäädön suorittamista. Onko olemassa toisenlaisia tankoja vai tylysti poikki ja lyhennys?

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X