Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4Q ja RS4:n pyörännavan ero?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4Q ja RS4:n pyörännavan ero?

    Nyt tietäjille todella paha kysymys! Mitä eroa on kyseisten ajoneuvojen pyörännavoissa, vai onko mitään? Täällä ja muutamilla muillakin foorumeilla on väitetty että normi B5 A4Q:n ja sitten näiden HiPo versioiden(S4 ja RS4)vetoakselit olisivat erilaisia mutta Etka ainakin näyttää että pyörännapa olisi kaikissa sama. Onko siis niin että poorit on samat kaikissa mutta itse vetoakselin paksuudessa on eroa?

    Itseasiassa tarkistin tuon vetoakselinkin ja sekin näyttäisi olevan sama vm. -98 ja nuoremmissa A4Q:ssa ja RS4:ssa. Eli luotanko Etkaan vai onko jollain parempaa tietoa..?

    Mitenkähän on muuten sitten nuo etupään tukivarret? Ylätukivarret on ainakin samat kaikissa B5 korisissa, mutta alemmissa on kai jotain eroja. Etka näyttää tuolle alumiiniselle olkavarrelle eri tukivarret kuin normaali teräksiselle. Nuo alumiiniset on ilmeisesti saanut esim. A4Q:oon ja S4:ään tilauksesta jonkin alustan mukana?

    Tarkoitushan on siis laitta nuo RS4:n alumiiniset etuolkavarret profiilin kulkineeseen..Siksi näitä asioita siis kyselen että tietäisi mitä osia tarvii muuttaa että saa ne paikalleen.
    Attached Files

    #2
    http://www.tyresmoke.net/forum/audi-...-my-1-8tq.html

    tuossa joku on ilmeisesti tehnyt ko. muutoksen.

    Itseä kanssa kiinnostaisi ko. modi, jos sen saa kohtuu rahalla tehtyä.

    Comment


      #3
      Niissä on ainakin erikokoiset laakerit. Niiden sisäreiän kokoeroa en tiedä. Alatukivarsien pallonivelien muistaakseni etummainen kartio on isompi ässän ja risan tolpissa.

      Pooreista en tiedä, mutta jos kerran etkassa sanotaan että napa on sama niin eiköhän se pidä paikkansa.

      Comment


      • #4
        Minkä kokoinen Rs4:ssa on etupyörän laakerit?
        Itsellä on B5:ssa muistaakseni 82mm.

        Comment


        • #5
          Etka tarjoaa kahta kokoa, 82mm ja 75mm. Ilmeisesti ainakin vanhemmissa AEB koneisissa quattroissa on tuo 75mm..RS4:n alumiiniseen olkavarteenhan tulee laakeri(82mm) eräänlaisessa kehdossa, ei siis suoraan olkavarteen prässäten kuten näissä normaaleissa teräksisiä olkavarsia kantavissa pehmoversioissa ;)

          Comment


            #6
            Mitä nyt etkaa olen selannut, niin muistaakseni V6 koneissa on tuolla isommalla laakerilla.

            Comment


            • #7
              Kuten näkyy tuossa 132kw:ssa 1.8t:ssa.

              Comment

              Working...
              X