Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 Allroad C7 keskiosan alustasuoja rämisee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6 Allroad C7 keskiosan alustasuoja rämisee

    Pari viikkoa sitten ihmettelin mistä pieni mutta häiritsevä kolina/räminä kuuluu kun ajetaan vähänkin epätasaisemmalla pinnalla. Auto käytettiin nosturilla eikä nivelissä tai puslissa ollut väljää. Koputtelin vielä kädellä pelkääjän puolen alustamuovia ja siitähän se ääni todennäköisesti syntyy. Yksi kiinnitys muttereistakin uupuu. Kyseisen suojamuovin takaosa ottaa kiinni polttoainetankin etuosaan. Onko suunnitteluvirhe vai laitettu jonkin toisen vuosimallin muovi sinne? Saako noita kiinnitysmuttereita erikseen ostettua? Liitteenä kuvalinkki ko. osaan. https://images.ovoko.com/bl/3000x300...no-apsauga.jpg
    Viimeksi muokannut jonestone; 31.1.2024, 13:49.

    #2
    Löytyiskö tuosta apuja?

    https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a6.../8/825-825000/

    Comment


      #3
      Kiitos linkistä! Ääni taitaa tulla kuitenkin jostain muualta kuin alustan muoveista. Selvittely vielä kesken, kun auto pitäisi saada nosturille niin, että pyörät on painolla.

      Comment


        #4
        Moottorin alla oleva suoja pitää myös aika erikoista ääntä jos on vaikka takareunastaan irti.

        Comment


          #5
          Ok! Sieltä puuttuukin juuri se takimmainen kiinnike.
          Viimeksi muokannut Killeri; 9.4.2024, 19:23. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

          Comment


            #6
            Pohjalevyn kiinnikkeet uusittiin kaikki, kun sieltä puuttui niitä useampi. Kolahtava ääni kuitenkin palasi ja ääni paikallistettiin oikealle eteen. Kolahdus kuuluu toispuoleisena esim. montun tai kaivonkannen yli ajettaessa, mutta hidastetöyssyyn tasaisesti ajettaessa ei kuulu mitään. Eilen katsastusmies kävi huolellisesti alustan läpi löytämättä syytä kolahdukselle. Pieni epäilys hänellä oli ilma-alustan oikeasta etuiskarista tms. Vaimentaja testi näytti kuitenkin olevan ihan ok. Väljää eikä kolahduksen aiheuttajaa löytynyt, mutta leima tuli. Voisikohan ne tukivarsien puslat kuitenkin olla syynä vaikkei niissä näkyvää klappia ollutkaan?
            Viimeksi muokannut jonestone; 11.9.2024, 07:57. Perustelu: tarkennus

            Comment


              #7
              Kokeile ajaa kuoppiin jarru päällä - poistuuko ääni?

              Itsellä alkoi kuulumaan kolahdus/rämähdys Q7(2011 V8tdi):ssa ja epäilen jarrupaloja - rämähtää niin jännästi, että etsin kanssa kaikki pohjamuovit sekä lämpösuojat alkuun. Ilmajousta epäiltiin tässäkin, mutta se on yleensä saatu kuulumaan iskaritestissä - otin stetoskoopit mukaan ja en ainakaan tolpasta kuullut iskaritestissä mitään ääntä. Epäilen alamittaiseksi kuluneita jarrulevyjä tai sopimattomia jarrupaloja(satulat on kiinteät), kun ääni häviää jarrulla. Voiko muuta syytä olla, jos ääni poistuu kevyellä jarrutuksella?

              Comment


                #8
                Pitääpä testata tuo jarrutus vielä..

                Comment


                  #9
                  Ehkä hieman vaimeampi kolahdus kuuluu etupäästä kevyesti jarruttaessa. Toisaalta eikö alusta painu samalla ja mahdolliset väljät puslat/ nivelet ovat tuolloin jämäkämpinä? Jarrulevyt näyttivät olevan ok. Jarrupaloja ei tullut tsekattua vielä.

                  Comment

                  Working...
                  X