Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

valojen jännitteen mittausta => valo pois

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    valojen jännitteen mittausta => valo pois

    juu elikkä aloin eilen mittaan jännitettä polttimoilta ja räps. valo pimeäksi. no ajattelin että sepäs oli herkkä ja polttimoa irti. ylläri oli se että polttimo oli ehjä ja lampulle tuli vain n. 4-5 V jännite. mistä moinen johtuu?

    mittaustilanteessa piuha oli polttimossa kiinni ja valot luonnollisesti päällä ja vain "mitattu" valo (kuskin puolen lyhyt) pimeni. muut toimii edelleen oikein.

    laturilta tuli 14,40 V ja akulta tuleva piuha konehuoneessa antoi 14,32 V. C4:ssahan akku on takapenkin alla ja konehuoneeseen tulee sellanen paksu piuha jonka kautta saa antaa sitä lisävirtaa.

    #2
    Vaihda sulake

    Comment


      #3
      onko se joka valolle oma? kaikki (pitkät, toinen lyhyt ja sumarit) muut valot toimii edelleen oikein.

      saisko jostain suomenkielisen listan niistä sulakkeista, ku ei tuo saksan kieli suju.

      Comment


        #4
        Oiskohan sulla ollut yleismittari vahingossa virta-asennossa? Jos näin, niin se tappaa ko. piirin sulakkeen/mittarin sulakkeen välittömästi, kun oikosuljet mittarilla polttimon + ja - navat ja piirin virta ampuu välittömästi katosta läpi.

        Comment


          #5
          yleismittari oli DC (tasavirta) asennossa max 20 V eli ei ollut väärin.

          Comment


            #6
            Sulake lähtenyt, onko mahdollista että on tullut sohittua sopimattomasti mittakärkien tai johtimien kanssa. Tuo 4-5V näkynee koska yleismittarisi on suuri-impedanssinen eikä kuormita mitattavaa piiriä ollenkaan. Jos lampun kannalla on myös kuormitettuna 4-5V, pitäisi lampun kiilua himmeästi ja silloin autosi sähköissä on tapahtunut "jotain odottamatonta"...

            Comment


              #7
              joo eipä se lamppu kiilunut yhtään. pitääpä tarkastaa sulakkeet. tietysti on mahdollista että kärki aiheutti oikkarin ku mittarissa on _aika_ paksut kärjet ja metallia on näkösällä aika pitkästi.

              Comment

              Working...
              X