Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B7 jarrupalojen epätasainen kuluminen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B7 jarrupalojen epätasainen kuluminen

    Yritin hauilla etsiä josko joku olisi asiasta aiemmin kirjoitellut, mutta ainakaan minulla tuo haku ei näyttäisi löytävän tällä hetkellä mitään... joten...

    Onko muilla A4 B7:n omistajilla kokemusta etujarrupalojen epätasaisesta ja todella nopeasta kulumisesta? Vaihdoin tänään kesärenkaat alle ja siinä turatessa osui silmään että etupäästä (varsinkin vasemmalta puolelta) jarrupalat olivat aikalailla kuluneessa kunnossa, vaikka auton mittarissa on vasta vajaat 5000 km ja tuostakin lukemasta n. 60% maantieajoa. Valitettavasti aika ei tänään riittänyt syyn sen tarkempaan tutkimiseen, mutta eiköhän sitä huomenna tai viimeistään keskiviikkona ehdi katsomaan.

    Ikävin havainto tuossa oli se, että jarrulevyn ulko-osien alueella palojen kuluminen on paljon suurempaa kuin sisemmissä osissa. Tasainen kuluminen ei ehkä niin paljon huolestuttaisi kuin tuo epätasainen. Tuli mieleen että mahdollisesti palat ovat alusta asti laahanneet kiini levyihin tai jotain vastaavaa.

  • #2
    Tarkoitat varmaan sitä "ulko-osien" suurempaa kulumista sillä että kurkatessa sinne jarrupalan päästä se rako näyttää paljon suuremmalta kuin keskiön puolelta?
    Tuo "näkymä" johtuu siitä että jarrupalojen päät on viistetty siten että keskiön laidassa ei ole viistettä lainkaan ja ulkoreunalla parin sentin matkalla, joten ei kannata säikähtää. Ei se pala ole kulunut sieltä ulkolaidalta sitä puolta senttia, kuten äkkiseltään näyttää. Jos auto on vielä uusikin, tuskin palat ovat jumittaneet muutenkaan ja kuluneet normaalia enempää.

    Comment


    • #3
      jep, tuo juurikin oli syynä. Selvisihän se kun tutkaili asiaa vähän takemmin.

      Säikäytti vain ja pisti miettimään, kun kurkkasin havainnon jälkeen viereisessä parkissa parkissa renkaita vaihtaneen naapurin kulkineen jarrupaloja ja huomasin että ainakaan kyseisen yksilön paloista ei tuollaista
      viistettä löytynyt.


      Mutta näyttäisi siltä että kaikki on niinkuin pitääkin.

      Comment

      Working...
      X