Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

abs-valo syttyi kesken ajon

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • abs-valo syttyi kesken ajon

    Jäällä olin ajelemassa ja sladittelemassa oikein kunnolla.. Sitten kun olin pari tuntia ajellut siellä niin yhtäkkiä syttyi abs-varoitusvalo ja absit kytkeytyivät pois! Kun sitten sammutin auton ja käynnistin uudestaan niin kaikki oli taas normaalia. Kun jatkoin ajamista niin taas jonkun ajan kuluttua kävi sama juttu, ja korjaantui samalla tavalla.

    Mistä tämä voisi johtua? Voisiko lumi-jää kerrostumalla jota kertyi runsaasti takavanteisiiin olla vaikutsta. Vai onko kyse jostain vakavammasta?

    #2
    Hyvin mahdollista, että pakkanen ja lumi on tehnyt tuhoja ABS-anturin luona, mutta parempi ettei lähe arvailemaan, ennenkuin vikakoodit on luettu, ettei korjaa kunnossa olevia osia.

    Comment


      #3
      Eiköhän tässä ole kyse vaan sitä että ABS-tietokone kuvittelee jotakin olevan vialla kun ajo on niin epänormaalia. Muistan kuulleeni tapauksesta, jossa eräässä automallissa toistuvat käsijarrukäännökset aiheuttivat aina vikakoodin syntymisen.

      Comment


      • #4
        Ainakin ESP/ABS:t tuolta vuosituhannen vaihteesta saattavat mennä sekaisin käkkärillä leikkimisestä. Itsellä on pelkkä ABS ja näin ei ole ikinä käynyt mutta kaverin etuvedossa käkkärikäännöksen aikana katosi ESP/ABS ja valo syttyi mutta korjaantui bootilla.

        Comment


        • #5
          juuri kässäriä tuli käytettyä todella runsaasti.. Ehkä kyse on vain siitä :)

          Comment


            #6
            Jäällä tuo on helppoa kun takarenkaat tulevat etuvedossa tyhmänä perässä, jolloin pyörintänopeuden ero voi olla helposti niin suuri että valo syttyy. Kässärilla jos menoa avittaa niin mahdollisuus vain siihen suurenee. Ja kun valo häviää itsestään on kyse juuri tuollaisesta hetkellisestä häiriöstä.

            Comment

            Working...
            X