Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.0 tdi lastu ja dpf

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.0 tdi lastu ja dpf

    Mulla on a4 quattro 2.0 tdi 103 kw jossa on harisen softat. Onko muilla kokemuksia lastusta ja dpf:stä, meneekö se lastun kanss nopeammin tukkoon?

  • #3
    Eräs 103kw kone....siihen Finndieselin softa ja Finturbon turbo paikalleen 60tkm kohdalla...nyt mittarissa on n. 140tkm eikä vielä ainakaan yhtään mitään DPF:n kanssa. Toki ohjelmissa on eroja....varmasti sellaisenkin saa, millä DPF:n saa tukkoon nopeammin...

    Comment


    • #4
      Siis ei se dpf mene fyysisesti tukkoon, vaan softa voi vaikuttaa siihen, miten usein polttoprosessia pitää suorittaa. Vaikka se menee useammin täyteen nokea, niin se sama kama voidaan polttaa sieltä pois ilman merkittävää tuhkamäärän kasvua.

      Jos softa on tehty niin että auto savuttaa paljon, nokea pitää poltella useammin.. eipä sillä muuta ihmeellistä vaikutusta ole.

      Comment


      • #5
        Tuleehan siinä DPF:ssä tunnit täyteen ihan vakiollakin moottorin ohjauksella (170tkm plus miinus jotain kymmeniä tuhansia kilometrejä)...eli jotain moskaa sinne vaan kertyy, kaikkea ei saa poltettua. Eli siihen nähden jos on kovin "voimasavulle" säädetty lastu ja polttoja on paljon enemmän niin ainakin teoriassa vois tulla tunnit täyteen aikaisemmin?

        Comment


        • #6
          Tätäkin on käsitelty foorumilla :)

          Huonon palamisen tulos on noki, noki poltetaan pois ja siitä jää hieman palamisjäännöstä eli tuhkaa. Tuhkaa on se materiaali, joka ei pala ja tukkii dpf:n fyysisesti ja siksi se pitää vaihtaa. Noen kertyminen ei vaikuta tuhkan määrään, koska noki itsessään on palavaa, se vain vaatii sen dpf:n polton jotta tavara saadaan häipymään ulkoilmaan. 200tkm on aika tarkka luku jossa tuo 2 litraisen pönttö on täynnä, eli 60g tuhkaa pöntössä. Täyttymisen nopeus riippuu eniten käytetyn polttoaineen määrästä ja koska valtaosa ajaa lähes samalla kulutuksella, vaihtoväli on myös sama.

          Comment


          • #7
            sitten vielä kun lisätään mahdollinen viallinen turbo joka päästää öljyt läpi, niin siitä öljy, noki, tuhkasta syntyvää möhnää ei polta minkään kansan polttoprosessi, jos ei lasketa hitsipilliä :D
            Viimeksi muokannut Patasuvanto; 31.8.2011, 13:44.

            Comment


            • #8
              "Huonon palamisen tulos on noki, noki poltetaan pois ja siitä jää hieman palamisjäännöstä eli tuhkaa. Tuhkaa on se materiaali, joka ei pala ja tukkii dpf:n fyysisesti ja siksi se pitää vaihtaa. Noen kertyminen ei vaikuta tuhkan määrään, koska noki itsessään on palavaa, se vain vaatii sen dpf:n polton jotta tavara saadaan häipymään ulkoilmaan"

              Mitä enemmän nokea => sitä enemmän palamisjätöstä joka poltetaan => enemmän tuhkaa => nopeammin tukkoon?

              Comment


              • #9
                Ei, noki itsessään palaa täysin. Ainoastaan poltettu polttoaineen määrä vaikuttaa tuhkan määrään. Tuhka siis on metallien oksideja, jotka eivät pala. Friikki tätä selviti jo aikaisemmin yhdessä thredissä, tuhkaa tulee esim. dieselpolttoaineen ja voiteluöljyjen joukossa.

                Comment


                • #10
                  OK. Eli lähinnä siis DPF:n elinikä lyhenee lastutuksen kautta vain siten, että kun "lisääntynyttä tehoa käytetään" niin silloin tarvitaan enemmän polttoainetta ja siitä jää enemmän "oksideja"? Jos ei aio "polkea" niin silloin dpf kestää yhtä pitkään....mut silloinhan ei kannata lastuttaa ollenkaan :)

                  Comment


                  • #11
                    Audi a5 sportback 2.0tdi 140kw vm.2015, ohjelmat vaihtelee 40-160nm välillä, mitäs tuohon voisi tehdä, että saa maksimaalisen tehon ulos ns ilman mitään isompia kone remppoja?

                    Comment

                    Working...