Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.5 tdi "nakuttaa", vika vai ominaisuus?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.5 tdi "nakuttaa", vika vai ominaisuus?

    Olen alkanut kiinnittää huomiota moottorista kuuluvaan "nakutukseen" joka alkaa noin 2500 kierroksen jälkeen voimakkaammin kiihdyttäessä. Karkeahko ääni muistuttaa sellaista niinkuin olisi hieman liian isot venttiilivälykset. Ainahan dieselkone roksottelee, mutta onko tuollainen nakutus näiden vitoskoneiden ominaisuus? Ääni on ollut koko ajan ja ei kuulu tasakaasulla eikä lievässä kiihdytyksessä. Näissä on juttujen mukaan ollut värinänvaimennin (dampperi) vikoja, kuinkas tuollainen vika alkaa oireilemaan? Moottorin ajomäärää ei ole tarkkaan tiedossa, mutta ilmeisesti yli 300 tkm.
    Alipainepumppua olen epäilyt, mutta ääni ei muutu jarrua polkiessa. Auto on mallia -97.

  • #2
    Entisessä autossani A6 2.5 tdi (-95) oli samaa vikaa satunnaisesti tyhjäkäynnillä. Ikävä naputtava ääni, joka ei aina kuulunut. Siinä ääni tuli alipainepumpusta. Sinne näyttää ajan kanssa kertyävän öljyä. Kannattaa käyttää irti ja puhdistaa. Korkeintaan puolen tunnin homma.

    Ompahan ainakin yksi mahdollinen äänen lähde sitten eliminoitu.

    Comment


    • #3
      Tuon alipainepumpun voisi kyllä tarkastaa/puhdistaa, jos se ei kerran ole paha homma. Olisikos siitä jotain ohjetta tai vinkkiä, että olisi apua siinä operaatiossa?

      Comment


      • #4
        Jusu68 tai joku muu, missäs se alipainepumppu sijaitsee 2.5TDI AAT rivivitosessa? Alkoi naputtamaan pitemmän ajon jälkeen aika kovasti sitten kun oli sammuksissa noin 5min niin tyhjäkäynnillä ei naputtanut. Mutta kun otti kierroksia niin naputus alkaa taas ja on suht satunnaista..kierrosten mukaan ääntävää.

        Comment


        • #5
          Kuulostaa tutulta. Heti oikealla puolella konetta, alumiininen möhkäle. Lähtee yksi letku jarrutehostajalle. Parilla pultilla kiinni koneessa. Sisällä on pieniä "takaiskuventtiilejä" tai jotain sellaisia. Katso että et tiputa niitä tai asenna väärinpäin. Nätti homma.
          Viimeksi muokannut Jusu68; 24.6.2007, 18:21.

          Comment

          Working...
          X