Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

"Museo"-Urkki

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ei kai tuohon ajan hengen mukaiseen ja harvinaiseen kovin montaa vaihtoehtoa ole. Original Ronal8"-> SportQ 9", Speedline mallia Rally 8" tai 9" ja Fuchsit.
    Viimeksi muokannut Vänni; 7.2.2010, 17:07.

    Comment


      bensapumppu antautui jo.
      Ei antautunutkaan, tankin jälkeinen suodatin oli niin tukossa ettei siitä kulkenut bensa läpi edes paineilmalla painaen. Nyt toimii hienosti niin tyhjäkäynillä kuin vedollakin. Tänään tarkastin jakopäänhihnan joka oli suht tuore, joten uskaltaudun sillä mennä vielä hetken.

      Comment


        Kesävanteet ostettu:




        16 inch × 8.0J +42 (RS322) · 9.0J +40 (RS323)
        PCD 114 .3 - 5

        Purku, maalaus ja kiillotus, niin eiköhän noista siistit tule. Etäisyys vanteisiin: 7843 km

        Myös alkuperäiset vanteet kunnostetaan tietysti.

        Comment


          Ajoneuvoverohakemus jätetty ja 3kk kilvet kätösissä. Ei kun kovaa ajoa ;) Maalauksen ajankohdasta on keskusteltu, mutta todennäköisesti 1-2kk ennen kuin ehditään aloittamaan.

          Comment


          • Mukavalla vauhdilla homma etenee. Ilo seurata kun joku jaksaa väkertää.

            Comment


              Ilo tätä on väsätäkin, joskin nyt alkaa tahti hidastumaan pikkuhiljaa kun auto on ajossa ja loput töistä on joko pientä näpertämistä tai maalausta. Kuluvalla viikolla käyn hakemassa tarjouksen kuskin penkin virheen korjaamisesta ja selvitän kojetaulun korjausmahdollisuuden. Nuo tehtäneen sitten maalauksen aikana.

              Katsastus myöskin täytyy suorittaa 10 päivän sisällä, joskin tuon pitäisi olla tässävaiheessa enää vain muodollisuus ja rahastustilaisuus (kop kop). Autosta saatiin testerissä hyvin pienellä säädöllä jopa todella hyvät päästöt.

              Comment


                Auto katsastettu kehujen saattelemana! Ei korjattavia kohteita, tai mitään muutakaan pahaa sanottavaa.

                Teen autosta myös tänään myynti-ilmoituksen tälle palstalle, tästä toivottavasti ei ole valittamista millään taholla vaikka sen tässä mainitsenkin, enkä toivo aiheen aiheuttavan tämän enempää keskustelua. Ilmoitus on siihen asti olemassa kunnes maalaus yms. aloitetaan jolloin projekti jatkuu normaalisti loppuun saakka.

                Comment


                • Voisitko laittaa nuo päästö arvot tänne näkyviin ,kun ainakin minua kiinostaisi kovasti?

                  Comment


                  • Mikä niissä niin kiinnostaa?

                    Kone hieman viileä..
                    940 rpm
                    co 2,45
                    hc 162
                    o2 0,64
                    Viimeksi muokannut opinions; 9.2.2010, 07:24.

                    Comment


                      Tullin kanssa tänään keskusteltu auton autoverottamisesta useaan kertaan puhelimessa. Lopputuloksena ohjeistuksen mukainen yli 25v ajoneuvon verottaminen laskennallisilla kilometreillä ja jos saan maahantuojalta todistuksen tuosta 82 mallisarjasta (pelkkä vin koodin 10. digitaalin C ja sen purkamisen ohjeistus ei riittänyt) niin saadaan auton verotukseen käytettyä 1982 vuotta.

                      Veikkasivat verotuksen tapahtuvan uuden a5:en mukaan ja siitä vähentäen...

                      Auto on nyt ainakin toistaiseksi päivittäisessä arkiajossa.

                      Comment


                        Yli 25 vuotta vanhan ajoneuvon arvonmääritys

                        Yli 25 vuotta vanhojen ajoneuvojen verotusarvoon ei vaikuta se, että näiden ajoneuvojen hinnat ovat jo pysähtyneet määrätylle tasolle tai ovat jo nousevia ajoneuvon ikääntyessä.
                        1. Verotusarvo hintahavaintojen perusteella

                        Tulli määrittää verotusarvon yleensä hakemalla markkinoilta hintahavaintoja verotettavan ajoneuvon kanssa samanlaisista käytetyistä, Suomessa verotetuista ajoneuvoista. Jos havaintoja löytyy ja autojen hinnat ovat iän myötä laskeneet, ajoneuvon verotusarvo perustetaan näihin hintahavaintoihin.
                        2. Verotusarvo ilman hintahavaintoja

                        Mikäli markkinoilta ei löydy samanlaista ajoneuvoa, ajoneuvolle määritetään vertailukohdaksi vastaava uusi ajoneuvo. Tulli määrittää verotusarvon silloin näin:

                        1. Kiinnitetään huomio verotettavan ajoneuvon merkkiin, malliin, korityyppiin, ajoneuvon ulkomittoihin, moottorin kokoon ja toimintatapaan, voimansiirron ja vaihteiston toimintatapoihin sekä muihin arvoon mahdollisesti vaikuttaviin tai teknisiin seikkoihin.
                        2. Vastaavan uuden ajoneuvon hinnasta muodostetaan arvonalenemakäyrä tai -taulukko. Arvonalenema on 1 prosentti kuukautta kohden kunkin edellisen kuukauden loppuun lasketusta jäännösarvosta.
                        3. Sen jälkeen verotettavan ajoneuvon kanssa samanlaiselle käytetylle Suomeen verotetulle ajoneuvolle haetaan hintahavaintoja. Hintahavaintoja haetaan riittävä määrä esimerkiksi ikäluokasta 8?12 vuotta. Havaintojen avulla muodostetaan käsitys alenevasta hintatasosta. Jos havaintoja ei löydy, verotettavan ajoneuvon kanssa samanlaiselle, sitä seuranneelle uudemmalle samanlaiselle mallille tai sitä edeltäneelle vanhemmalle samanlaiselle mallille pyritään hakemaan riittävä määrä hintahavaintoja esimerkiksi ikäluokasta 15?35 vuotta.
                        4. Hintahavaintojen perusteella varmistetaan, ettei valittu arvonalenemakäyrä ole tasoltaan liian korkea. Jos hyväksyttävät, luotettavat hintahavainnot ovat tasoltaan alempana kuin verotettavalle ajoneuvolle tehty arvonalenemakäyrä,uuden tai vastaavan uuden ajoneuvon hintaa tulee alentaa siten, että arvonalenemakäyrä ei enää ylitä hintahavaintoja.
                        5. Hintahavaintona voidaan käyttää ulkomaisen myynti-ilmoituksen hinnasta johdettua suomalaista, auto- ja arvonlisäveron sisältävää laskennallista myyntihintaa.
                        6. Lopuksi verotettavalle ajoneuvolle luetaan arvo arvonalenemakäyrältä tai -taulukosta.
                        Melko selkeetä... ;)

                        Comment


                        • Vertailun vuoksi kyselin ,mutta ei ole oikein vertailu kelpoinen jos kone viileä ja kierroksia vähän liikaa.

                          Comment


                          • Vanteista:

                            Kannattaa kokeilla ensin Wurthin Super Cleanerilla puhdistaa vanteet, jos maali on ehjä. Itsellä on samanlaiset vanteet (kapeammat vain) jotka sain lähes uudenveroisiksi ko.aineella. Mutta jos maalissa on vikoja niin sitten ei tietenkään auta kuin maalaus.

                            Nuo Ronalit on vaan tehtaalla maalattu niin hyvin että välttäisin niiden uudelleenmaalausta viimeiseen asti (omat olleet alla 23 talvea eikä vieläkään lähe maali)
                            Viimeksi muokannut Quuhullu; 10.2.2010, 07:17. Perustelu: typo

                            Comment


                              No jos oikein ymmärrän ton arvonalenemalaskennan, niin koeta ihmeessä saada tuo Urkkisi sen piiriin. Jos nyt vertailukelpoinen A5 maksaa 80 tonnia, niin sulle jää verotusarvoksi vajaa kolme tonnia?

                              Comment


                              • Muistelisin noiden verojen olleen tuolla tilastoissa tonnin kantturassa, jotkut ovat kuulemma päässeet jopa alle 500e. Tässä tapauksessa veroa korottava tekijä taas on pienet kilometrit, joita tosin voi yrittää kompensoida auton "huonolla" kunnolla, koska auto ei ollut ajokuntoinen maahantuonnin tapahtuessa.

                                Edit : päätöksiä kahdelta viime vuodelta
                                AUDI quattro coupe N 20080111 19870114 100 6655.00 1929.95 367.65 2297.60
                                AUDI QUATTRO COUPE 2.1 T 2D COUPE QUATTRO 149KW N 20090403 19851231 150 6914.00 1569.47 0.00 1569.47
                                AUDI QUATTRO COUPE 2.3 2D 4WD 162KW N 20090428 19910103 168 7751.00 1852.48 0.00 1852.48
                                Viimeksi muokannut Vänni; 10.2.2010, 13:21.

                                Comment


                                • Tollehan löytyy käypä markkinahinta tältä palstalta. Eli ~XX.XXX;- pyyntihinnoistahan ne muutenkin Tullissa laskee verot... Ei herneitä nenään :=) Eli ota nyt vaan auto pois täältä myynnistä ettei satu Tullisedän haaviin tuo sun oma pyyntihinta... Jos ne vaikka osaa googlata Tullissa (jota en kyllä usko).
                                  Viimeksi muokannut Monster; 12.2.2010, 15:46.

                                  Comment


                                    Yksi tuttu toi auton ja laittoi sen jo ennen veropäätöstä piruuttaan myyntiin Nettiautoon sellaisella hinnalla, että varmaan kattaa verot sun muut. Tulli oli sitten löytänyt verotusarvoa määritellessään yhden vertailuhinnan, joka olikin juuri tuo kaverin omasta ilmoituksesta. Excel herjaisi tuossa kehäviittaukseen. :-p

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja Hannu Kulju
                                      Tulli oli sitten löytänyt verotusarvoa määritellessään yhden vertailuhinnan, joka olikin juuri tuo kaverin omasta ilmoituksesta.
                                      [ot]Tämä on joissain tapauksissa myös hyvin valitettavaa, että arvon virkailijat käyttävät nettiautoa vertailunsa tekemiseen. Tiedän yhden Impreza R:n jonka verot muodostui yhdestä ainoasta nettiautossa olleesta vastaavasta autosta, joka oli hinnoiteltu nettiautossa aivan pilviin. Kiitos tuon kyseisen ilmoituksen, verot olivat melkoiset. Tietysti valittaa saa ja voi aina, mutta kuitenkin.[/ot]

                                      Comment


                                      • Vertailun vuoksi kyselin ,mutta ei ole oikein vertailu kelpoinen jos kone viileä ja kierroksia vähän liikaa.
                                        Kyllä se ihan on säädettävissä, seos.
                                        Tollaset nyt vaan sattu tulemaan koneesta ulos lapulle, alittaa vaatimukset joten riittää..

                                        Comment


                                          No jos oikein ymmärrän ton arvonalenemalaskennan, niin koeta ihmeessä saada tuo Urkkisi sen piiriin. Jos nyt vertailukelpoinen A5 maksaa 80 tonnia, niin sulle jää verotusarvoksi vajaa kolme tonnia?
                                          Yli 25v ajoneuvo lasketaan noin ja tullimies varmisti asian puhelimessa.
                                          Tässä tapauksessa veroa korottava tekijä taas on pienet kilometrit
                                          Ei ole, yli 25v ajoneuvojen kilometrejä ei ohjeistuksen mukaan oteta mittarinlukemasta tai mistään muualtakaan.

                                          Tollehan löytyy käypä markkinahinta tältä palstalta. Eli ~20.000;-
                                          Muistaisin että tullilla oli tietyt lähteet joista noita markkinahintoja sai poimia, tarkasta asian ja harkitsen poistoa sitä ennen.

                                          Vertailun vuoksi kyselin, mutta ei ole oikein vertailu kelpoinen jos kone viileä ja kierroksia vähän liikaa.
                                          Niin kuin mainittu, tuo mekaaninen ruisku on helppo säätää karkeasti siihen tarkoitetuilla työkaluilla.

                                          Comment


                                            Kylmäolosuhteet testattu, hienosti lähtee ensimmäisellä pyörähdyksellä kovemmallakin pakkasella käymään koskematta kaasupolkimeen.

                                            Auto on myyntipalstalle hinnoiteltu toistaiseksi tarjousten perusteella. Vielä ei ole paperit edes voineet edetä markkina-arvo tutkijoille, koska sovittiin että toimitan todistuksen mallivuodesta tulliin jonka jälkeen homma etenee vasta.
                                            Viimeksi muokannut Mikkoh; 10.2.2010, 16:33.

                                            Comment


                                            • Myyntiosastolla on tietyt säännöt, joten hintapäivitystä odotellessa...

                                              Comment


                                                Eiköhän ne siellä osaa hinnat ja arvot muualta katsoa, kuin foorumin myynti-ilmoista (ainakin omani osalta osasivat).

                                                Comment


                                                  Myyntiosastolla on tietyt säännöt, joten hintapäivitystä odotellessa...
                                                  Aivan, täällähän oli hinnoittelupakko, ilmoitus poistettu. Ei ole pakollista tarvetta myydä (eikä kovin suurta haluakaan), ilmoitus oli tarkoitettu josko joku olisi sen halunnut viimeistellä itse tai teettää työn jollain ns. ammattientisöijällä. Ei oteta nyt sitä riskiä kuitenkaan, että pääsisi tulli yllättämään.

                                                  Comment


                                                    Kuskinpuoleinen sähköpeili korjattu ja tarjous kuljettajan penkin fiksauksesta hommattu. Korjaus hoidetaan samaan aikaan maalauksen kanssa. Audi centeristä sain tullia varten todistuksen tuosta iästä ja tullimies hyväksyi paperin.

                                                    Comment


                                                      Eiköhän ne siellä osaa hinnat ja arvot muualta katsoa, kuin foorumin myynti-ilmoista (ainakin omani osalta osasivat).
                                                      Selvitin tuota asiaa ja Turun tullissa olivat sitä mieltä että saavat käyttää käytännössä mitä vain lähdettä hinnan selvittämiseen.

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja Mikkoh Näytä viesti
                                                        Selvitin tuota asiaa ja Turun tullissa olivat sitä mieltä että saavat käyttää käytännössä mitä vain lähdettä hinnan selvittämiseen.
                                                        Tätä samaa sain työkaverin veropäätöksen kautta kuultavakseni, ikävä kyllä käytetyiksi lähteiksi kelpaa about oma kekseliäisyys - ja käytettyjä lähteitä ei tietääkseni edes merkitä päätökseen.

                                                        Sitä voi vaan miettiä kuinka kekseliäitä jotkut toimisto-irmelit ovat...

                                                        Comment


                                                          käytettyjä lähteitä ei tietääkseni edes merkitä päätökseen.
                                                          Itselläni ainakin on ollut kaikissa lähteet, joskin noiden erikoistenkin vekottimien kanssa pelanneena olen nähnyt mitä kekseliäimpiä arvioita.


                                                          Lämmittelin vanhat kuivuneet ovenkahvat varovasti kuumailmapuhaltimella siten että pigmentti nousi taas pintaan ja niistä tuli siistit. Samalla poistin kuskin ovesta vanhan mukitelineen liimat yms. Kaikki lukot tuli myös käytyä läpi kun jumittelivat hieman pahimmilla pakkasilla.

                                                          Hanttimiehen sähköikkunan kytkin ruskeana hakusessa, jos pyörii nurkissa niin laittele privaa. Tuon on joku mennyt avaamaan kun on jumittanut eikä toimi kunnolla. Myöskin kattoikkunan tiivisteen jos joku tietää mistä saisi niin arvostaisin moista tietoa.
                                                          Viimeksi muokannut Mikkoh; 13.2.2010, 15:03.

                                                          Comment


                                                          • Kattoluukun tiiviste pitäisi saada marmorilta jos ei nyt just ole poistettu, muistaakseni 180ecua. Hieman huokeammalla voi löytyä ebaystä.

                                                            edit: niin, olishan sen voinut tietysti tarkistaa ensin.. ;)
                                                            Viimeksi muokannut Vänni; 15.2.2010, 09:04.

                                                            Comment


                                                              Eipä maksa tiiviste ihan noin paljoa:
                                                              http://acf.demoefekti.net/index.php?q=855877297

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X