Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tiptronic korjaajaa akselilta Mikkeli-Savonlinna?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Tiptronic korjaajaa akselilta Mikkeli-Savonlinna?

    Tervehdys!

    Tiptronic alkoi oireilemaan ja heitti ittensä vikatilaan. Uudelleen käynnistys ja mentiin n. 20 km = sama toistu, mutta tällä "uudelleenkäynnistys lääkkeellä" sain auton ajettua kotiin asti. Vikakoodinlukuun aika tilattuna, mutta pieni pelko on persiissä tuon lootan suhteen, jotenka tietääkö joku akselilla Mikkeli-Savonlinna automaattilootan laittajaa?

    Ja sellanen vielä että voipiko tipillä ajaa kun se on vikatilassa?

    Kiitoksia jo kovasti!
    Viimeksi muokannut salonenm; 16.2.2012, 05:41. Perustelu: Aihe löytyy paremmin haulla kun käytetään oikeita termejä

  • #2
    Kyllä sillä maantiellä voi vikatilassa ajaa vähän kauemmaksikin. Ei se tietenkään suositeltavaa ole. Vikatilassa käytössä on ainoastaan 4. vaihde, eli liikkeelle ei meinaa päästä, mutta ihan kohtuullista matakanopeutta pystyy pitämään.
    Ja tämä ei ole ihan omaa mutua vaan Siekkiseltä kyselin.
    Itse jouduin n. 100km ajelemaan vikatilassa. Öljyt kuumeni selkeästi enemmän kuin normaalisti. Keskikonsoli oli jopa ihan lämpimän tuntoinen. Ilmeisesti johtuu siitä että turbiinilukkokaan ei mene päälle vikatilassa.

    Comment


      #3
      Autohuolto M.Auvinen tai AD-korjaamo Kari Immonen.

      Comment


      • #4
        Vaihdelaatikossa ei välttämättä ole mitään vikaa.

        Minulla oli aikanaan samanlainen A6 2,5 TDI Q automaattilaatikolla ja vikatilassa loota oli pari viikkoa. Sitten marmorille, vikakoodien lukuun, tuomio: naftapumppu sökö, vaihtoon. Hain auton pois ja vein sen dieselkorjaamoon, jossa kunnostivat pumpun noin tonnia halvemmalla kuin mitä pumpun vaihto olisi maksanun merkkiliikkeessä. Pumpun ennakon säätövarat olivat jotenkin pielessä tai jumissa, mutta olihan kilometrejäkin jo yli 300 000. Hassua tässä on se, että vaihdelaatikko menee vikatilaan, kun vika on naftapumpussa, mutta kaikkea se saksalainen insinööri keksii.

        Comment


          #5
          Savilahden autossa mikkelissä on töissä kaveri joka osaa korjata tippejä. Nimeä en tähän hätään muista, mutta koitan selvitellä.

          Comment


          • #6
            Juu. Savilahden autossa on ammattimies. vie vaan sinne.

            Comment


            • #7
              Miulla kokemusta kahdesta automaattilaatikkorempasta enkä missään nimessä suosittele Savilahden autoa ja sen ammattimiehiä! Aja vaan auto Maaningalle ja Siekkiselle. Tulee kuntoon ja halvemmalla taatusti pääset.
              Miulla ensimmäisen kerran levisi laatikko v.2008. Silloin oli auto juurikin Savilahden huollossa jäähdytysnestevuodon vuoksi. Sain laskun 1750€ ja ajoin auton kotiin. Tasan kaksikymmentä kilometriä ajettuani poksahti loota. Savilahden sällit levitteli käsiään ja kohauttelivat olkapäitään. Siekkinen korjasi laatikon. Auto seisoi pajalla kaksi kuukautta. Neulalaakeri kappaleina ja se tilattiin Saksasta. Korjaus 2600€. Nyt kolme kuukautta jakopäähihnan vaihdon jälkeen alkoi kierrosten humppaaminen ja kolmos/nelosvaihteen arpominen ajossa. Vein Savilahteen auton vikakoodilukuun. Auton laatikko siis toimi! Kun haettiin auto pois, oli laatikko vikatilassa. Ja taas ne pellenpojat levitteli käsiään ja tuumivat, ettei voi mitään asialle(siis tosi ammattimiehiäkö?!?). Auto ajettiin taas Siekkiselle ja siellä kaksi kuukautta odotti laittoa. Nyt oli kytkipakasta revenneitä levyjä(jota Siekkinen ihmetteli, koska oli uutta osaa viimeksi sinne laittanut). Nyt remontti oli 1500€. Eli kolmen vuoden aikana kahdesti laatikko laitettu. Sen verran tästä opin, etten koskaan enkä missään tilanteessa vie Savilahden autoon. Enkä suosittele muutenkaan. Muuta eivät osanneet tarjota kuin seittemän tonnin uutta automaattilaatikkoa vaihdettavaksi.
              Viimeksi muokannut Jaana; 16.3.2012, 16:33.

              Comment


              • #8
                Tähän vielä lisään, että Siekkinen epäili kierrosten humppaamiselle automaattilaatikon öljyjen vähyyttä. Soitin Savilahteen, että laittakaa laatikkoon öljyä, mutta vahinko oli jo tapahtunut ja laatikko jo vikatilassa. Kun Siekkinen purki laatikon, hän epäili syyksi, että moottoria oli kierrätetty ja sitten lyöty vaihde päälle. Kun öljyä oli liian vähän ja kovat kierrokset, oli kytkinpakka revennyt.
                Viimeksi muokannut Jaana; 16.3.2012, 16:33.

                Comment


                  #9
                  Jaana taitaa puhua nyt Savonlinnan savilahdesta. Siellä ei ole töissä kyseinen kaveri vaan auto pitää kiikuttaa Mikkelin savilahteen. Tuo kyseinen kaveri on nyt korjannut 3:lle tutulle laatikon ja kertaakaan ei ole ollut moittimista. Tämä homma siis vain Mikkelissä ei siis Savonlinnassa.

                  Comment


                    #10
                    Jaana voisi sitten seuraavalle avautumiskierrokselle opetella, että välimerkin (piste, pilkku jne) jälkeen tulee välilyönti. Helpottaa lukemista.

                    Comment


                    • #11
                      Juu, mie opettelen. Ja anteeksi avautuminen, kirskahti niin korvaan tuo Savilahden Auto. Ja vielä kommentoisin, että minulle sanottiin nimenomaan, että Savilahdella ei ole Audeihin ja automaattilaatikkovikoihin erikoistunutta, osaavaa korjaajaa Savonlinnassa eikä Mikkelissä.

                      Comment


                      • #12
                        Mikkelin Savilahdessa käytin autoa ja en tiedä oliko sama mies mitä mainostitte,mutta ammattitaitoisen oloinen kaveri oli kyllä. Vikakin selvisi ja on ollut korjattuna jo pidemmän aikaa, en ole vaan älynnyt sitä tänne laittaa. Eli oli vaihdelaatikon johtosarjasta suojakumi mennyt rikki ja sen myötä yksi johto vähän rispaantunut = tavotti runkoon kiinni ja loota vikatilaan. Oli kyllä kallein apikoliitin korjaus mitä nähny, mutta pääasia kun on kunnossa. :D

                        Kiitos kaikille vastanneille kuitenkin vaivannäöstä!

                        Comment

                        Working...
                        X